ΕΟΦ: Ανακαλείται αντικαταθλιπτικό φάρμακο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΕΟΦ: Ανακαλείται αντικαταθλιπτικό φάρμακο

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακαλεί παρτίδα αντικαταθλιπτικού φαρμάκου.
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακαλεί παρτίδα αντικαταθλιπτικού φαρμάκου.    

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ ανακαλεί την παρτίδα 1902250 του φαρμακευτικού προϊόντος ENIDAP CAPS 100MG/CAP BTx30 CAPS, επειδή τα αποτελέσματα των ελέγχων δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς τον έλεγχο της ομοιομορφίας μάζας, όπως αναφέρεται σε σχετική επίσημη ανακοίνωση.   


Πρόκειται για εκλεκτικό αναστολέα επαναπρόσληψης σεροτονίνης, δηλαδή αντικαταθλιπτικό φάρμακο, που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση παθήσεων του νευρικού συστήματος (πχ. κατάθλιψη, άγχος κ.α.)   


Ο ΕΟΦ ζητά από τον κάτοχο άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος να προχωρήσει σε εθελοντική απόσυρση του από την αγορά, καθώς και να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες του, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.   


Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων