ΕΟΦ: Ανάκληση αντικαρκινικού φαρμάκου για προληπτικούς λόγους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΕΟΦ: Ανάκληση αντικαρκινικού φαρμάκου για προληπτικούς λόγους

Ανάκληση παρτίδων φαρμακευτικού προϊόντος για την αντιμετώπιση διαφορετικών τύπων καρκίνου
Στην ανάκληση παρτίδων φαρμακευτικού προϊόντος για την αντιμετώπιση διαφορετικών τύπων καρκίνου (μαστού, ωοθηκών και κάποιων τύπων καρκίνου του πνεύμονα), προχωρά η εταιρεία που το διανέμει, μετά από εντολή του ΕΟΦ.

Η απόφαση του ΕΟΦ ελήφθη για προληπτικούς λόγους καθώς κατά τον έλεγχο στειρότητας που έγινε στους 18 μήνες διάρκειας ζωής, κατά τη διεξαγωγή μελέτης σταθερότητας του φαρμάκου, βρέθηκε εκτός προδιαγραφής μία χύδην παρτίδα. Να σημειωθεί ότι το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη θεραπεία ασθενών AIDS/HIV (σύνδρομο επίκτητης ανοσοανεπάρκειας), με προχωρημένο σάρκωμα Kaposi.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ):
"Αποφασίζουμε την ανάκληση των παρτίδων S0131218, S0030918 και S0020918 του φαρμακευτικού προϊόντος PACLITAXEL/HOSPIRA C/S.SOL.IN 6MG/ML. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προέβη η εταιρεία PFIZER ΕΛΛΑΣ Α.Ε., κατόπιν αποτελέσματος εκτός προδιαγραφής κατά τον έλεγχο στειρότητας που έγινε στους 18 μήνες διάρκειας ζωής κατά τη διεξαγωγή μελέτης σταθερότητας στην παρτίδα F016842A του χύδην προϊόντος. Η εταιρεία AENORASIS AE, ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα", αναφέρει ο ΕΟΦ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων