Νέες τιμές σε 8000 φάρμακα. Μειώσεις τιμών έως και 7%. Δείτε την λίστα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Νέες τιμές σε 8000 φάρμακα. Μειώσεις τιμών έως και 7%. Δείτε την λίστα

Αναρτήθηκαν σήμερα Παρασκευή (13/12) στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ οι τελικές προτεινόμενες τιμές των υπό ανατιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων
Αναρτήθηκαν σήμερα Παρασκευή (13/12) στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ οι τελικές προτεινόμενες τιμές των υπό ανατιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων


Περισσότερα από 8.000 φάρμακα περιλαμβάνονται στο νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων. 


Στο νέο δελτίο τιμών εφαρμόζεται στην πράξη η πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβε, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων, ενώ μειώνονται έως 7% οι τιμές πολλών από αυτά.
Πιο συγκεκριμένα, από τα φαρμακευτικά σκευάσματα που συμπεριλαμβάνονται στο δελτίο τιμών, σε 4.985 διατηρείται σταθερή η τιμή τους χωρίς καμία αύξηση, ενώ σε 3.072 μειώνεται η τιμή τους έως 7%.
Κάτι που μεταφράζεται σε μικρότερο κόστος για τους ασθενείς και εξοικονόμηση πόρων για το κράτος. Η συνολική εξοικονόμηση για κράτος και ασθενείς αναμένεται να ξεπεράσει τα 180 εκ. ευρώ ετησίως.
Επίκειται ανατιμολόγηση των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.

Oι νέες τελικές προτεινόμενες τιμές των υπό ανατιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων που ανακοίνωσε ο ΕΟΦ έρχονται μετά από την νομοθετική ρύθμιση που είχε ψηφίσει η Βουλή και προέβλεπε ότι για να λάβει τιμή για πρώτη φορά ένα φάρμακο αναφοράς πρέπει να έχει τιμολογηθεί σε τουλάχιστον τρία κράτη μέλη της ευρωζώνης.


Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) σχολιάζοντας την νέα νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας, είχε σημειώσει: «Δρομολογείται επιτέλους η διαδικασία ανατιμολόγησης των φαρμάκων που έχει καθυστερήσει αρκετούς μήνες... Έντονο προβληματισμό προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός ότι δεν προβλέπεται διόρθωση των στρεβλώσεων στις τιμές των φαρμάκων, ακόμα και σε βάθος χρόνου, με συνέπεια να παραμένει για τους Έλληνες ασθενείς ο κίνδυνος ελλείψεων και αποσύρσεων φαρμάκων.
Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ένα σταθερό και ισορροπημένο σύστημα τιμολόγησης και ανατιμολόγησης φαρμάκων σε βάθος χρόνου, ώστε αφενός να εξασφαλίζεται η επάρκεια φαρμάκων για τους ασθενείς και αφετέρου να δοθεί η δυνατότητα να εστιαστούμε στο σύστημα αποζημίωσης φαρμάκων που είναι ένα από τα κλειδιά για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων