Τα πλαστικά σκοτώνουν. Κάθε άνθρωπος τρώει 5 γραμμάρια πλαστικό την εβδομάδα. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τα πλαστικά σκοτώνουν. Κάθε άνθρωπος τρώει 5 γραμμάρια πλαστικό την εβδομάδα.

Αρκετά για να καλύψουν την έκταση νησιού, επί παραδείγματι της Αλοννήσου, είναι τα 2 δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια που πουλάνε οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές PET στην Ελλάδα κάθε χρόνο.
Δύο δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια  κάθε χρόνο πουλάνε οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές μπουκαλιών PET, στην Ελλάδα. Αριθμός που είναι αρκετός για να καλυφθεί, ολόκληρη έκταση της Αλοννήσου!

Σύμφωνα με στοιχεία της Plastics Europe, αποκαλύπτεται η σοβαρότητα της κατάστασης, αφού η πλειοψηφία των μπουκαλιών PET καταλήγει σε θάλασσες, ποτάμια, δάση και άλλα μέρη της χώρας μας.
Ενδεικτικό είναι ότι μόνο το 17% αυτών ανακυκλώνονται. Και αυτό δεν είναι μόνιμη λύση, αφού τα πλαστικά αντικείμενα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν μόνο μία φορά για να παράξουν παρόμοιο τύπο προϊόντος.
Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, κάθε άνθρωπος καταναλώνει εβδομαδιαίως περίπου 5 γραμμάρια πλαστικού λόγω της ρύπανσης των πλαστικών, ποσότητα που ισοδυναμεί με μία τραπεζική κάρτα!
Από την άλλη, τα κουτάκια αλουμινίου είναι ένα από τα πιο ανακυκλώσιμα υλικά και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν άπειρες φορές.
Κι εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την Ένωση Αλουμινίου της Αμερικής, μέσα σε ένα διάστημα 60 ημερών, μετά το πέταγμα της αλουμινένιας συσκευασίας, αυτή θα ξαναβρεθεί στο ράφι με τη μορφή νέου προϊόντος.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων