Έσωσαν τη ζωή της Κατερίνας μετά από αλλεργικό σοκ - «Την παρέλαβαν ημιθανή» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έσωσαν τη ζωή της Κατερίνας μετά από αλλεργικό σοκ - «Την παρέλαβαν ημιθανή»

Η 18χρονη που σπουδάζει τουριστικά στις σχολές του ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο μπήκε όπως κάθε πρωινό στη σχολή της, ωστόσο δεν θα ξεχάσει τη χθεσινή μέρα, καθώς στη διάρκεια των εξετάσεων αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία χωρίς να μπορεί να φανταστεί την εξέλιξη.
Την πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής της έζησε η αθλήτρια Κατερίνα Γεμιστού η οποία λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της από αλλεργικό σοκ και αισθάνεται ευγνωμοσύνη για όσους της έσωσαν τη ζωή. 

Η 18χρονη που σπουδάζει τουριστικά στις σχολές του ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο μπήκε όπως κάθε πρωινό στη σχολή της, ωστόσο δεν θα ξεχάσει τη χθεσινή μέρα, καθώς στη διάρκεια των εξετάσεων αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία χωρίς να μπορεί να φανταστεί την εξέλιξη.

Η μέρα που δεν θα ξεχάσει

Σύμφωνα με την αδερφή της Ελεάννα Γεμιστού «το πρώτο ανησυχητικό σύμπτωμα της αδερφής μου ήταν φαγούρα και αδιαθεσία ενώ όλοι σκέφτηκαν ότι μπορεί να πρόκειται για το άγχος των εξετάσεων. Ωστόσο η αδιαθεσία συνεχίστηκε , κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο και την παρέλαβαν σε ημιθανή κατάσταση. Οι παλμοί της είχαν πέσει στους 40 και λιποθύμησε με αποτέλεσμα το πλήρωμα του ΕΚΑΒ να της κάνει δύο φορές ενέσεις αδρεναλίνης. Αν δεν ήταν τόσο έμπειροι, ψύχραιμοι ή καθυστερούσε το ασθενοφόρο μπορεί και να μην την προλάβαιναν ζωντανή… Τους ευχαριστούμε όλους , όπως και τους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ».

«Είμαστε όλοι ευγνώμονες»

Όσο η Κατερίνα «πάλευε» για τη ζωή της , τόσο οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπαθούσαν να την επαναφέρουν και οι γιατροί στο ΠΑΓΝΗ ήταν πανέτοιμοι να υποδεχτούν την 18χρονη που βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση. Παραμένει άγνωστο τι προκάλεσε το αλλεργικό σοκ, αλλά είναι σίγουρο ότι η άμεση παρέμβαση έσωσε μια ανθρώπινη ζωή.

Με ευγνωμοσύνη η Κατερίνα Γεμιστού σημειώνει «Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ που με παρέλαβαν σε άσχημη κατάσταση και κατάφεραν να με συνεφέρουν με ενέσεις και να μου παράσχουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσω στο νοσοκομείο. Χωρίς την βοήθειά τους δεν ξέρω ποια θα μπορούσε να είναι η κατάστασή μου, καθώς το αλλεργικό σοκ εξελίχθηκε πολύ γρήγορα και θα μπορούσε να έχει πολύ άσχημες συνέπειες.

Tόσο εγώ, όσο και η οικογένειά μου τους ευχαριστούμε πολύ από καρδιάς, είμαστε βαθιά ευγνώμονες και ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για εκείνους και τις οικογένειές τους.

Μακάρι όλοι οι γιατροί να λειτουργούν κατ' αυτόν τον τρόπο και ει δυνατόν να σώζονται όλα τα παιδιά που είναι σε κίνδυνο. Ευχαριστώ και πάλι!».

Η 18χρονη πλέον θα κάνει έναν κύκλο εξετάσεων για να διαπιστωθεί η αιτία της αλλεργίας και να λάβει την κατάλληλη αγωγή καθώς θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη σε περίπτωση που σύμφωνα με τους γιατρούς αντιμετωπίσει ξανά αλλεργικό σοκ. Εκείνο που δεν θα ξεχάσει όμως ποτέ, είναι όσους την κράτησαν στη ζωή…



neakriti.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων