Καθηγητής αναφέρεται για τις βιταμίνες, το κάπνισμα, την παχυσαρκία, ΧΑΠ (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

 Καθηγητής αναφέρεται για τις βιταμίνες, το κάπνισμα, την παχυσαρκία, ΧΑΠ (video)

Ο Επίκουρος Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή αναφέρθηκε σε βιταμίνες, εμβόλια, παχυσαρκία και κάπνισμα.
Ο Επίκουρος Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή αναφέρθηκε σε βιταμίνες, εμβόλια, παχυσαρκία και κάπνισμα.


Αναφερόμενος στα εμβόλια εξήγησε πως θα υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες και πως εκεί που θα δοκιμαστούν θα πρέπει να υπάρχει ενεργή επιδημία. «Είναι δύσκολος ο σχεδιασμός του» ανέφερε και εξήγησε πως πρέπει να δίνεται βάση στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων ώστε να βλέπουμε πόσες από τις επαφές τους έχουν κορονοϊό, να ανοίξει η ομπρέλα και να κυνηγηθεί ο ιός μέσα στην κοινωνία».

«Η δύσπνοια είναι το χειρότερο σύμπτωμα, δείχνει πως κάποιος πρέπει να πάει άμεσα στο νοσοκομείο» δήλωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον εάν βοηθούν τον οργανισμό και συγκεκριμένα την ενίσχυση του ανοσοποιητικού τα συμπληρώματα βιταμινών εξήγησε πως βοηθούν κυρίως τα άτομα που έχουν έλλειψη και σημείωσε πως για παράδειγμα μεγάλο ποσοστό της βιταμίνης C που περιέχουν τα σκευάσματα αποβάλλεται με την ούρηση.

«Το να παίρνει κάποιος πολλές βιταμίνες δεν θα του δώσει κάποιο πλεονέκτημα» είπε.

«Εάν βάλουμε στο μυαλό μας πως ευπαθείς ομάδες είναι οι καρδιοπαθείς, διαβητικοί, οι υποτασικοί και έχει αρχίσει να συζητείται και η παχυσαρκία, μια ισορροπημένη διατροφή σε βάθος χρόνου βοηθάει πολύ» σημείωσε.

«Όσοι προσέχουν το καρδιοαγγειακό τους σύστημα, τρέχουν, προσέχουν το βάρος και τις συνήθειές τους βρίσκονται σε χαμηλότερο κίνδυνο» ανέφερε.

«Ειδικά οι άνθρωποι που έχουν ΧΑΠ άμα συνεχίσουν να καπνίζουν είναι δεδομένο πως θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα. Εάν μπορέσουν να το κόψουν ακόμη και σήμερα το κέρδος που θα έχουν τους επόμενους δύο μήνες μπορεί να είναι σημαντικό» εξήγησε ο Επίκουρος Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.







ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων