Ο αρχηγός της αίρεσης που διέσπειρε τον κοροναϊό στην Νότιο Κορέα ζητά συγγνώμη (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο αρχηγός της αίρεσης που διέσπειρε τον κοροναϊό στην Νότιο Κορέα ζητά συγγνώμη (video)

Ο επικεφαλής της αίρεσης που συνδέεται με περισσότερα από τα μισά κρούσματα του νέου κοροναϊού στη Νότια Κορέα ζήτησε σήμερα συγγνώμη για τις ευθύνες της εκκλησίας της οποίας ηγείται στην εξάπλωση της επιδημίας.
Ο επικεφαλής της αίρεσης που συνδέεται με περισσότερα από τα μισά κρούσματα του νέου κοροναϊού στη Νότια Κορέα ζήτησε σήμερα συγγνώμη για τις ευθύνες της εκκλησίας της οποίας ηγείται στην εξάπλωση της επιδημίας.

«Θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από τους πολίτες εξ ονόματος των μελών» της Εκκλησίας Σιντσεόνζι του Ιησού, δήλωσε με τρεμάμενη φωνή στους δημοσιογράφους ο Λι Μαν-χι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε έξω από μία εκκλησία στην πόλη Γκαπιεόνγκ.

Ο 88χρονος άνδρας γονάτισε δύο φορές προτού προσκυνήσει μπροστά στους δημοσιογράφους, ενώ επεσήμανε ότι ο ίδιος βρέθηκε αρνητικός στον ιό covid-19.

«Δεν ήταν σκόπιμο, όμως πολλά μέλη μολύνθηκαν», δήλωσε ο Λι. «Καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια, όμως δεν ήμασταν σε θέση να το εμποδίσουμε. Ζητώ συγγνώμη από τους πολίτες», πρόσθεσε.

Η αίρεση αυτή ιδρύθηκε το 1984 και οι πιστοί της ισχυρίζονται ότι ο Λι θα οδηγήσει στον Παράδεισο την Ημέρα της Κρίσης 144.000 ανθρώπους οι οποίοι θα γίνουν αθάνατοι ιερείς. Αυτή τη στιγμή τα μέλη της αίρεσης ξεπερνούν τις 260.000.

Μία γυναίκα 61 ετών, γνωστή και ως «ασθενής 31», συμμετείχε σε θρησκευτική τελετή σε εκκλησία της αίρεσης στην πόλη Ντέγκου, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας, επίκεντρο πλέον της επιδημίας της covid-19, προτού βρεθεί θετική στον νέο κορωνοϊό.

Οι νοτιοκορεάτικες αρχές έχουν ξεκινήσει μια τεράστια εκστρατεία εντοπισμού των κρουσμάτων προκειμένου να καταφέρουν να καθορίσουν το συντομότερο δυνατό το εύρος της επιδημίας και προσπαθούν να ελέγξουν τους περισσότερους από 266.000 πιστούς της εκκλησίας, όμως η οργάνωση κατηγορείται ότι δεν έχει παραδώσει στις αρχές ακριβή κατάλογο των πιστών της.

Η δημαρχία της Σεούλ ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον 12 ηγετικών στελεχών της αίρεσης, ανάμεσά τους και ο Λι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της παραβίασης της νομοθεσίας περί ελέγχου των μολυσματικών ασθενειών.

Από την πλευρά του ο Λι τόνισε σήμερα ότι η οργάνωσή του «συνεργάζεται ενεργά με την κυβέρνηση».



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων