Δωρεάν νομική βοήθεια και ψυχοκοινωνική στήριξη σε Θύματα Ενδοοικογενειακής Βίας από τον Δήμο Αθηναίων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δωρεάν νομική βοήθεια και ψυχοκοινωνική στήριξη σε Θύματα Ενδοοικογενειακής Βίας από τον Δήμο Αθηναίων

Δωρεάν νομική βοήθεια σε γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας ξεκινά να προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Κέντρο «Διοτίμα»

medlabnews.gr iatrikanea

Δωρεάν νομική βοήθεια σε γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας ξεκινά να προσφέρει ο  Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Κέντρο «Διοτίμα».
Στο πλαίσιο του προγράμματος, που ονομάζεται «Όλες ασφαλείς», τέθηκε σε λειτουργία εδική τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης ( 210-5210645), στελεχωμένη με το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό από το Τμήμα Πολιτικών Ισότητας & Αντιμετώπισης Διακρίσεων του δήμου. Η συγκεκριμένη τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα- Παρασκευή, 09.00-16.00, ενώ η επικοινωνία μπορεί να γίνει και μέσω της  ηλεκτρονικής διεύθυνσης oles.asfaleis@athens.gr. 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, στις γυναίκες παρέχεται δωρεάν νομική βοήθεια (νομική συμβουλευτική, συνδρομή στην υποβολή μήνυσης, δικαστική εκπροσώπηση) και ψυχοκοινωνική υποστήριξη (πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας, πληροφόρηση & διασύνδεση με υπηρεσίες), από εξειδικευμένες δικηγόρους και ψυχολόγο/κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Διοτίμα. Παράλληλα,  λειτουργεί και ο «Ξενώνας Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας καιτα παιδιά τους» όλο το εικοσιτετράωρο που παρέχει στις γυναίκες και στα παιδιά τους φιλοξενία, ασφάλεια, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό. 
«Ο εγκλεισμός πολλαπλασιάζει και διογκώνει τα προβλήματα σε κάθε σπίτι», επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. «Είναι σημαντικό, αυτές τις ώρες, να είμαστε παρόντες σε κάθε σπίτι που μας έχει ανάγκη. Δίπλα σε κάθε οικογένεια που δοκιμάζεται», τόνισε .
 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων