Είναι θετικό το self test; ΠΛΗΡΩΝΕ για rapid test και μετά για μοριακό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Είναι θετικό το self test; ΠΛΗΡΩΝΕ για rapid test και μετά για μοριακό

Αν είχε την ατυχία να είναι θετικό το πρώτο τεστ, θα πρέπει το τεστ να επιβεβαιωθεί με κάτι πιο αξιόπιστο και να πιστοποιηθεί από γιατρό.
 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr iatrikanea

Ξεκινά τις επόμενες μέρες η διαδικασία χορήγησης των ατομικών τεστ ανίχνευσης κοροναϊούΑνακοινώσεις για τη στρατηγική της κυβέρνησης όσον αφορά τα self test έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση της περασμένης Παρασκευής. Ειδικότερα, όπως τόνισε, τα τεστ στοχεύουν κυρίως στην εύρεση των ασυμπτωματικών – περίπου, ένας στους τρεις φορείς του ιού. Το τεστ θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με όλες τις υπόλοιπες δράσεις όπως ο καθημερινός τυχαιοποιημένος και στοχευμένος έλεγχος. Θα βοηθήσει δε στην επανεκκίνηση δραστηριοτήτων.

Η διάθεσή τους θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου από τα φαρμακεία της χώρας. Θα είναι διαθέσιμο ένα τεστ την εβδομάδα για διάστημα δύο μηνών για όλους τους πολίτες.

Το θετικό αποτέλεσμα από τα self test θα δηλώνεται από τον ίδιο τον πολίτη στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα selftesting.gov.gr που κατασκευάζει ήδη το Υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ. 

Ταυτόχρονα θα υπάρξει και ειδική τροποποίηση στην πλατφόρμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ώστε να “κλειδώνει” όταν ολοκληρώνεται η παραλαβή των 4 τεστ τον μήνα από τον πολίτη.

Στόχος είναι, όταν θα φτάσουν τα τεστ στα φαρμακεία -ενδεχομένως έως τις 12 Απριλίου- να είναι έτοιμη και η ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία θα δηλώνονται τα θετικά αποτελέσματα. Για την επιβεβαίωση της θετικότητας και τη χορήγηση ειδικής αναρρωτικής άδειας από την εργασία, θα απαιτείται επανέλεγχος σε δομή Υγείας.

Από τις 5 Απριλίου που δεν θα υπάρχουν ακόμα στα φαρμακεία τα self test θα πρέπει να τα κάνεις σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά προκειμένου να πας στην δουλειά σου και να ξέρεις, ότι δεν έχεις κοροναϊό.

Δήλωση του θετικού αποτελέσματος και επανέλεγχος σε δομή Υγείας

Αν είχες την ατυχία να είναι θετικό το πρώτο τεστ, θα πρέπει το τεστ να επιβεβαιωθεί με κάτι πιο αξιόπιστο και να πιστοποιηθεί από γιατρό.

Alert στο σύστημα.

Αν το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι θετικό τότε θα πρέπει να γίνεται είσοδος στην πλατφόρμα sel-testing.gov.gr όπου οι πολίτες θα εισέρχονται με τον αμκα τους και θα δηλώνουν το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης

Στη συνέχεια θα εκδίδεται μια βεβαίωση σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να προσέλθουν σε κάποιο από τα προτεινόμενα σταθερά σημεία δειγματοληψίας ώστε να γίνεται επιβεβαίωση με δεύτερο τεστ από επαγγελματία υγείας και να ενημερώνεται το μητρώο ασθενών με νοσο COVID-19. Η βεβαίωση αυτή δε δύναται να χρησιμοποιηθεί για εξαίρεση από την εργασία ή οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση.

Υπάρχουν Δύο επιλογές για να επιβεβαιώσεις το αποτέλεσμα

1. Πηγαίνεις σε Δημόσια δομή υγείας . Εκεί το τεστ γίνεται δωρεάν. Όμως αυτό συνεπάγεται ταλαιπωρία, αναμονή και συνάντηση και με ανθρώπους που και αυτοί σας εσένα είναι θετικοί.

2. Πηγαίνεις σε ιδιωτικό φορέα (διαγνωστικό - μικροβιολογικό εργαστήριο) που επιβαρύνεσαι την εξέταση (από 20 Ευρώ) ή για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και για να μην χάνεις και άλλο χρόνο κάνεις ένα PCR (μοριακό τεστ) που με απόλυτη ακρίβεια θα σου πει αν έχεις ή ΔΕΝ έχεις κοροναϊό.  (από 50 Ευρώ).

Προσοχή 

Αν έχεις την ατυχία να έχεις και συμπτώματα τότε τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα αφού θα πρέπει ή να πας σε κάποιο νοσοκομείο ή να βρεις γιατρό να σε εξετάσει και να κάνεις και τις εξετάσεις που θα γράψει για να γίνει κλινική εκτίμηση και αξιολόγηση των ευρημάτων. (έχεις 2 επιλογές και εδώ. Ή πας σε δημόσιο νοσοκομείο ή φέρνεις γιατρό στο σπίτι)

Φυσικά ΜΗ διανοηθείς να μην κάνεις τίποτα γιατί στο σύστημα έχει σημάνει συναγερμός και περιμένει απαντήσεις είσαι ή δεν είσαι τελικά θετικός που θα γράψει ο γιατρός!!!


Διαβάστε

Γιατί τα ομαδικά τεστ που έκαναν στην Σλοβακία την έφεραν στο υψηλότερο ποσοστό θανάτων παγκοσμίως

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων