Η βιταμίνη C συμβάλει στην πρόληψη του κοροναϊού ή είναι μύθος; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η βιταμίνη C συμβάλει στην πρόληψη του κοροναϊού ή είναι μύθος;

Η βιταμίνη C έχει πολλά οφέλη για την υγεία, και βοηθά στη θεραπεία του COVID-19;
Η βιταμίνη C έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά λέγοντας ότι βοηθά στη θεραπεία του COVID-19 θα ήταν λάθος.
Εξάλλου είναι σημαντικό να επισημάνουμε πως η θεωρία ότι η αυτή η βιταμίνη έχει επίδραση στη γρίπη, διαδόθηκε γύρω στο 1970, όταν ο νομπελίστας Linus Pauling δημοσίευσε ένα βιβλίο για την πρόληψη του  κρυολογήματος με τη χρήση μεγάλων δόσεων βιταμίνης C. 
Αλλά, εκείνη την εποχή, δεν υπήρχαν πραγματικά αξιόπιστες μελέτες, που να αποδείκνυαν ό, τι αυτό είναι αλήθεια. 
Από τότε, αυτή η πεποίθηση έχει μελετηθεί εκτενώς. Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, πολλαπλές τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες έχουν εξετάσει, αν η βιταμίνη C έχει πραγματική επίδραση στη γρίπη. 
Τα αποτελέσματα ήταν αρκετά απογοητευτικά. Διότι, οι περισσότερες μελέτες αποκάλυψαν ότι η συμπλήρωση με 200mg ή περισσότερο, δεν μείωσε τη συχνότητα των ιώσεων. 
Ωστόσο, υπάρχει μια τάση της βιταμίνης C, να μειώνει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Άρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν παίρνετε αρκετή ποσότητα βιταμίνης C, δεν θα γλυτώσετε τη γρίπη, απλά μπορεί τα συμπτώματα να είναι πιο ελαφριά και να διαρκέσουν μικρότερο χρονικό διάστημα.
Συμπερασματικά ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την πρόληψη της εξάπλωσης της λοίμωξης είναι η διατήρηση της καλής υγιεινής των χεριών και της αυτο-απομόνωσης μέχρι να αναπτυχθεί ένα συγκεκριμένο εμβόλιο.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων