Πρακτικά για να προλάβετε τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους στα μάτια | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πρακτικά για να προλάβετε τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους στα μάτια

Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια καταπονείται καθημερινά από τις εκούσιες ή ακούσιες γκριμάτσες μας, από τη διαρκή κίνηση των βλεφάρων και βέβαια από το οξειδωτικό στρες που προκαλεί στα κύτταρά της το εχθρικό περιβάλλον. Οι ιδιαιτερότητες αυτές οδηγούν στους μαύρους κύκλους darkcikes, στα πρηξίματα, στις σακούλες eye bags και, φυσικά, στις λεπτές ακτινωτές ρυτίδες



της Θάλειας Γούτου, ειδική κοσμετολόγος, medlabnews.gr

Με τον όρο "μαύροι κύκλοι" περιγράφεται η υπερμελάγχρωση ( με τη μορφή κηλίδων και πλακών ) που μπορεί να παρουσιαστεί γύρω από τα μάτια, προσδίδοντας στην περιοφθαλμική χώρα ταλαιπωρημένη εμφάνιση. Οι μαύροι κύκλοι επηρεάζουν όλες τις ηλικίες, έχουν μεγαλύτερη προτίμηση στις γυναίκες και παρουσιάζουν ποικίλη αιτιοπαθογένεια. 


Η κούραση, η έλλειψη ύπνου, το stress, η κακή διατροφή ( αναιμία ), η μειωμένη πρόσληψη υγρών, το κάπνισμα, η χρόνια χρήση αλκοόλ, είναι μερικοί από τους επιβαρυντικούς παράγοντες των "μαύρων κύκλων".

Τι μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους

• Κάντε ένα διάλειμμα από τον υπολογιστή και ξεκουραστείτε για πέντε έως δέκα λεπτά. Κοιτάξτε έξω από το παράθυρο, κάντε μια βόλτα στην αυλή και αποφύγετε το διάλειμμα μπροστά στην τηλεόραση.
• Προστατέψτε την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια από την υπεριώδη ακτινοβολία χρησιμοποιώντας αντηλιακό χειμώνα-καλοκαίρι και φορώντας καλής ποιότητας γυαλιά ηλίου.
• Ενισχύστε τη μικροκυκλοφορία της επιδερμίδας και βοηθήστε την αποσυμφόρηση της περιοχής γύρω από τα μάτια απλώνοντας την κρέμα σας με ελαφρά χτυπηματάκια του δείκτη ή εφαρμόζοντας ειδικές κινήσεις μασάζ -θα βρείτε οδηγίες και σκίτσα σε πολλά προϊόντα.
• Αποφεύγετε το αλάτι και το αλκοόλ και πίνετε άφθονο νερό. Με άλλα λόγια, προτιμήστε γεύματα με λίγο αλάτι και τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β, όπως είναι το σπανάκι. Γενικά, πάντως, αποφύγετε τα βαριά φαγητά κατά τις βραδινές ώρες.
• Αν αισθάνεστε τα μάτια σας κουρασμένα, δοκιμάστε τα ειδικά pads, εμπλουτισμένα με ενεργά συστατικά που καταπραΰνουν, δροσίζουν την επιδερμίδα και συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση της μικροκυκλοφορίας. Εναλλακτικά, οι παραδοσιακές «συνταγές» καταπολέμησης των οιδημάτων και των μαύρων κύκλων -παγωμένες κομπρέσες με τσάι ή χαμομήλι, ροδέλες αγγουριού ή πατάτας, παγάκια- θα σας προσφέρουν σίγουρα άμεση ανακούφιση.
• Απομακρύνετε απαραίτητα το μακιγιάζ κάθε βράδυ χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες συνθέσεις ντεμακιγιάζ ματιών. Μουσκέψτε καλά με το προϊόν μια ροδέλα από βαμβάκι, πιέστε την ελαφρά πάνω στο βλέφαρο για ένα λεπτό και στη συνέχεια απομακρύνετε το μακιγιάζ με απαλές καθοδικές κινήσεις, χωρίς τρίψιμο. Ολοκληρώστε αφαιρώντας τα κατάλοιπα του μακιγιάζ στα κάτω βλέφαρα.
• Κρατήστε την κρεβατοκάμαρά σας μακριά από τη σκόνη και τη γύρη, ειδικά όταν πρόκειται για το στρώμα και το μαξιλάρι σας.
• Για να αποφύγετε τη δημιουργία μαύρων κύκλων, φροντίστε να κοιμάστε έχοντας ελαφρά ανασηκωμένο το κεφάλι, για να διευκολύνετε την αποσυσσώρευση των υγρών στην περιοχή των κάτω βλεφάρων.
• Αποφεύγετε να τρίβετε τα μάτια σας, γιατί το τρίψιμο ερεθίζει την περιοχή και μπορεί να προκαλέσει την καταστροφή τριχοειδών αγγείων προκαλώντας το μαύρισμα της περιοχής.
• Κάντε ένα ελαφρύ μασάζ κάτω από τα μάτια, ώστε να ανακουφίσετε το πρήξιμο. Κλείστε τα μάτια σας και πιέστε απαλά με το δάχτυλο στο πρησμένο σημείο, κάνοντας μασάζ από τις εσωτερικές προς τις εξωτερικές γωνίες των ματιών.
• Κρατήστε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και πιείτε αρκετό νερό καθημερινά. Φροντίστε να καταναλώνετε άφθονα φρούτα και λαχανικά (κυρίως πράσινα) και συμπληρώστε τη διατροφή σας με βιταμίνες αν είναι αναγκαίο. Επίσης, εφοδιάστε τον οργανισμό σας με άφθονο νερό καθημερινά.

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων