Τι ισχύει για τις μάσκες σε αυτοκίνητα, πυλωτές και αυλές σπιτιών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τι ισχύει για τις μάσκες σε αυτοκίνητα, πυλωτές και αυλές σπιτιών

πολλές απορίες υπάρχουν για τα αυτοκίνητα, τις πυλωτές των πολυκατοικιών και τις αυλές σπιτιών.

 medlabnews.gr iatrikanea

Από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους σε περιοχές που βρίσκονται σε αυξημένη επιτήρηση και σε αυξημένο κίνδυνο (επίπεδα 3 και 4).

Ωστόσο πολλές απορίες υπάρχουν για τα αυτοκίνητα, τις πυλωτές των πολυκατοικιών και τις αυλές σπιτιών. Τι ισχύει για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, διαβάστε παρακάτω. 

Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους αλλά δεν είναι υποχρεωτική στα αυτοκίνητα, σε αντίθεση με τα ταξί όμως που τόσο ο πελάτης όσο και ο οδηγός πρέπει υποχρεωτικά να φορούν.

Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο τι ισχύει τους επιβαίνοντες αυτοκινήτων οι οποίοι δεν έχουν κάποια συγγένεια μεταξύ τους. Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι ο μέγιστος αριθμός επιβαινόντων σε ΙΧ είναι τα 4 άτομα ενώ στις κόκκινες περιοχές 3.

Αναφορικά τώρα για το τι ακριβώς θα ισχύει σε πυλωτές πολυκατοικιών και αυλές σπιτιών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε διευκρινίσει πως στις ιδιωτικές αυλές σπιτιών επιτρέπεται η παραμονή ατόμων χωρίς μάσκα.

Βέβαια αν κάποιον φωνάξει παρέα στην αυλή του, τότε η μάσκα είναι απαραίτητη.

Αν στον ίδιο χώρο υπάρχουν περισσότερα άτομα, πέραν της οικογένειας του σπιτιού, τότε και εκεί η μάσκα γίνεται υποχρεωτική.

Στις πυλωτές πολυκατοικιών, δηλαδή σε έναν χώρο κοινόχρηστο, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική όπως σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο, εσωτερικό ή εξωτερικό.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων