Τρομερό. Μεταλλάχθηκε ο κοροναϊός μέσα στο σώμα του και τελικά τον σκότωσε | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τρομερό. Μεταλλάχθηκε ο κοροναϊός μέσα στο σώμα του και τελικά τον σκότωσε

Μεταλλάχθηκε γρήγορα στο σώμα του σε αυτό το διάστημα και τελικά τον οδήγησε στο θάνατο

medlabnews.gr iatrikanea

Αμερικανοί επιστήμονες παρουσίασαν την περίπτωση ενός 45χρονου άνδρα, στον οργανισμό του οποίου ο κοροναϊός εμφάνισε ύφεση και επανεμφάνιση τέσσερις φορές, μεταλλάχθηκε γρήγορα στο σώμα του σε αυτό το διάστημα και τελικά τον οδήγησε στο θάνατο. Το περιστατικό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δείχνει ότι ο ιός μπορεί να εμφανίσει όχι μόνο πολύμηνη αντοχή αλλά και ταχεία εξέλιξη μέσα σε έναν άνθρωπο, αν το ανοσοποιητικό σύστημα του τελευταίου δυσλειτουργεί.

Οι ερευνητές του νοσοκομείου Brigham & Women’s της Βοστώνης και του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», σύμφωνα με το «Nature», ανέφεραν ότι ο ασθενής έπασχε από χρόνια αυτοάνοση διαταραχή και για το λόγο αυτό έκανε θεραπεία με ισχυρά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.

Περίπου 40 μέρες μετά την αρχική διάγνωση ότι ο άνδρας ήταν θετικός στον κοροναϊό, οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο ιός εμφάνιζε πλέον τάσεις αποδρομής. Όμως επέστρεψε δριμύτερος παρά την αντι-ιική θεραπεία με ρεδμεσιβίρη και κοκτέιλ αντισωμάτων. Η λοίμωξη του ασθενούς εμφάνισε νέα ύφεση, αλλά επανέκαμψε άλλες δύο φορές, προτού τελικά ο άνδρας πεθάνει από σοκ και αναπνευστική ανεπάρκεια, πέντε μήνες μετά την αρχική λοίμωξη.

Η μετέπειτα γονιδιωματική ανάλυση έδειξε ότι ο άνδρας δεν είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό πολλαπλές φορές, αλλά ο αρχικός ιός είχε εμφανίσει αντοχή και γρήγορη μετάλλαξη στο σώμα του.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων