Τσιόδρας: Ξαφνικό ιστορικό το ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τσιόδρας: Ξαφνικό ιστορικό το ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας

 medlabnews.gr iatrikanea

Για επιθετική αύξηση της καμπύλης διασποράς και για μεγάλες πιέσεις στο σύστημα Υγείας μίλησε ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας που παρουσίασε τα επιδημιολογικά δεδομένα που οδήγησαν την επιτροπή εμπειρογνωμόνων στην εισήγηση για ολικό lockdown.

Στις διαφάνειες που παρουσίασε φάνηκε πως έχουμε πάνω από 1.600 κρούσματα ανά ημέρα, με τη μεταδοτικότητα να κινείται πολύ επιθετικά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής ανέφερε ότι «ποτέ ξανά στην ιστορία δεν είχαμε τόσους πολλούς νοσηλευόμενους». Ειδικότερα, σημειώσει ότι 1600 άτομα χθες το βράδυ νοσηλεύονταν σε όλη την Επικράτεια

Το σύνολο κρουσμάτων έχει ξεπεράσει 1.600 κρούσματα μέσα σε 7 ημέρες, ενώ από το τέλος Οκτωβρίου και μετά έχει αυξηθεί η επιθετικότητα του ιού.


Όσον αφορά τα τεστ, αυτά εικοσαπλασιάστηκαν τον τελευταίο μήνα. Ειδικότερα η άνοδος στα τεστ ξεπερνά το 9% το τελευταίο δεκαήμερο.

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε πως το σύστημα Υγείας θα πιεστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν στα νοσοκομεία παρά παίρνουν εξιτήριο.


Οι νοσηλείες δεν αφορά μόνο τους ηλικιωμένους, αλλά και την ηλικιακή ομάδα 55-65 ετών, αλλά και 35-44 ετών. Από τα δεδομένα αποδεικνύεται πως η αύξηση νοσηλειών θα έρθει και η αύξηση διασωληνωμένων. Η κάλυψη των ΜΕΘ φτάνει το 60% στη χώρα.

Ο κ. καθηγητής μίλησε και για το «δυστύχημα του θανάτου» με τον μ.ο. των θανάτων να φτάνει τους 10 ανά ημέρα.


Οι θάνατοι αφορά κυρίως τους ηλικιωμένους ανθρώπους άνω των 75, ωστόσο παρατηρείται μία μικρή αύξηση και στις μικρότερες ηλικίες, η οποία θα αυξηθεί αν αυξηθούν και οι νοσηλείες.


Για το ενδεχόμενο παράτασης του λοκντάουν απάντησε: «Χρειαζόμαστε όλα τα μέτρα για να περιορίσουμε την επιδημία. Παρακολουθούμε τα μέτρα πώς επηρεάζουν τη μεταδοτικότητα. Κανείς δεν αποκλείει τίποτα. Εγώ ποτέ δεν απέκλεισα κάτι γνωρίζοντας πώς συμπεριφέρονται οι ιοί. Τα μέτρα σίγουρα θα δουλέψουν. Έχουμε τρόπο να δούμε ποιο και πόσο δουλεύει καλύτερα. Το μέλλον είναι αόρατο αλλά έχουμε εργαλεία για να πούμε ότι θα μειωθεί η διασπορά του ιού. Η ιχνηλασία θα συνεχίζεται ώστε να μειωθούν οι κύκλοι διασποράς του ιού. Η επιδημία πιστεύω ότι θα τελειώσει με το εμβόλιο, του οποίου τα αποτελέσματα θα έχουμε στο τέλος του χρόνου και τις αρχές του επόμενου».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων