Κούβελας: Ποια φάρμακα βρίσκονται στη φαρέτρα των επιστημόνων για τον κοροναϊό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κούβελας: Ποια φάρμακα βρίσκονται στη φαρέτρα των επιστημόνων για τον κοροναϊό

Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας μίλησε για τις θεραπείες αντιμετώπισης του κοροναϊού

medlabnews.gr iatrikanea

Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, μίλησε στην ΕΡΤ1 για τις θεραπείες αντιμετώπισης του κοροναϊού. Επισήμανε ότι η βασική θεραπεία που σώζει ζωές και παραλείπει ο κόσμος είναι η κορτιζόνη, θεωρείται ασφαλές και δεν δημιουργεί παρενέργειες.

Με την πανδημία του κοροναϊού, η παγκόσμια κοινότητα αναμένει εναγωνίως τις θεραπείες που θα την απαλλάξει από την COVID-19. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο νοσούν και χιλιάδες έχουν πεθάνει, ενώ χώρες της Ευρώπης είναι έτοιμες να διαθέσουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Η βασική θεραπεία που μας σώζει είναι η «δεξαμεθαζόνη» η παλιά καλή ενέσιμη κορτιζόνη. Αυτή μας έχει ρίξει πολύ τη θνητότητα βοηθάει στο να σωθούν ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Έχουμε θεραπεία δεν είναι ότι δεν έχουμε», αναφέρει ο καθηγητής.

«Επίσης έχουμε τη γνωστή «ρεμδεσιβίρη», η οποία μειώνει τον αριθμό της νοσηλείας αλλά δεν σώζει ζωές, δεν έχει σωθεί κάποιος που κινδυνεύει», επισημαίνει ο κ. Κούβελας.

«Έχουμε και τη θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα. Είναι το φάρμακο απο τη φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly, το οποίο έχει πάρει έγκριση. Πρόκειται για ένα φάρμακο το οποίο είναι συμπληρωματική θεραπεία στη ρεμδεσιβιρη και δεσμεύει τον ιο, τον δεσμεύει πριν προλάβει να μπει μέσα στα κύτταρα. Είναι μια πρώιμη αγωγή η οποία φαίνεται ότι έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, ο ασθενής γίνεται πολύ γρήγορα καλά. Η θεραπεία δεν είναι φθηνή, αγγίζει το ποσό των χιλίων ευρώ», συμπληρώνει ο καθηγητής.

«Όταν έβγαινε μια καινούρια αντικαρκινική θεραπεία εμείς στον ΕΜΑ την παρακολουθούσαμε ένα χρόνο. Δηλαδή δεν μας απασχολούσε ότι 20.000 άτομα θα πεθάνουν στο ενδιάμεσο; Αν ο ΕΜΑ είχε την δυνατότητα να κάνει την επιταχυνόμενη διαδικασία γιατί να μην την κάνει και για τα υπόλοιπα προϊόντα; Θα έπρεπε για όλα τα εμβόλια και τα φάρμακα που είναι ελπιδοφόρα να έρχονται πάρα πολύ γρήγορα και να μην αφήνουμε τον κόσμο να ταλαιπωρείται», καταλήγει ο κ. Κούβελας.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων