Κλουβιά για ανθρώπους. Αυτό σκέφτηκαν σε πόλη της Γερμανίας για τους άστεγους (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κλουβιά για ανθρώπους. Αυτό σκέφτηκαν σε πόλη της Γερμανίας για τους άστεγους (video)

Στην γερμανική πόλη Ulm, λένε πως βρήκαν τρόπο να βοηθήσουν τους άστεγους ώστε να βρουν καταφύγιο την νύχτα.

medlabnews.gr iatrikanea 

Την ώρα που οι αρχές της Γερμανίας αποφάσισαν να απομονώνουν σε ειδικά διαμορφωμένα κέντρα (στρατόπεδα) όσους αρνούνται να μπουν σε καραντίνα, έρχεται ακόμα μια είδηση από την Bundesrepublik να μας βάλει σε σκέψεις, αν όχι να μας σοκάρει.

Με τα μέτρα περιορισμού και την κλειστή οικονομία, με αφορμή τον κοροναϊό, η ανεργία και η φτώχεια αυξάνονται, το ίδιο και οι άστεγοι.

Στην γερμανική πόλη Ulm, λένε πως βρήκαν τρόπο να βοηθήσουν τους άστεγους ώστε να βρουν καταφύγιο την νύχτα.

Στη γερμανική πόλη Ulm βρήκαν έναν απίθανο τρόπο να βοηθήσουν τους άστεγους ώστε να βρουν καταφύγιο τη νύχτα. Μια ομάδα σχεδιαστών αποφάσισε να αναλάβει δράση με ένα δημιουργικό πρόγραμμα, που θα έδινε τον κατάλληλο χώρο στους άστεγους για να περάσουν τη νύχτα, μακριά από την παγωνιά του δρόμου.

Οι δημιουργοί έφτιαξαν κάψουλες σαν φωλιές, που λειτουργούν ως κρεβάτια, όταν κάποιος άστεγος δεν μπορεί να πάει στα καταφύγια. Τα φουτουριστικά σπιτάκια είναι μόνο για έκτακτες περιπτώσεις και δεν αντικαθιστούν τα κανονικά σπίτια.

Οι κάψουλες αυτές επιτρέπουν στους άστεγους να κοιμηθούν στο εσωτερικό τους, να ζεσταθούν αλλά και να μείνουν μέσα κατά την διάρκεια της νύχτας. Μοιάζουν περισσότερο με ανθρώπινα κλουβιά και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν τέτοια και στα στρατόπεδα καραντίνας χάριν εξοικονόμησης χώρου.

Έχουν χωρητικότητα έως και δύο άτομα και κλειδώνουν για ασφάλεια. Τα φουτοριστικά pods είναι μόνο για έκτακτες περιπτώσεις και δεν αντικαθιστούν τα κανονικά σπίτια, λένε στην Γερμανία.

Στην ουσία είναι μια πεντάγωνη κάψουλα που ανοίγει προς τα πάνω, ενώ μέσα υπάρχει χώρος για να ξαπλώσεις και στις δύο άκρες παράθυρα.

Δείτε:

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων