Ισραήλ: ΔΕΝ πεθαίνουν και ΔΕΝ αρρωσταίνουν βαριά οι εμβολιασθέντες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ισραήλ: ΔΕΝ πεθαίνουν και ΔΕΝ αρρωσταίνουν βαριά οι εμβολιασθέντες

Η πλήρης θωράκιση πιστεύεται ότι επέρχεται μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

medlabnews.gr iatrikanea 

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των ισραηλινών αρχών για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου – Σημειώνουν ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο εμβολιασμός έσωσε πολλές ζωές

Tο Ισραήλ έχει αποδείξει ότι ένα ισχυρό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κοροναϊού μπορεί να έχει γρήγορο και ισχυρό αντίκτυπο, δείχνοντας στον κόσμο μια εύλογη έξοδο από την πανδημία. Οι περιπτώσεις Covid-19 και νοσηλείας μειώθηκαν δραματικά μεταξύ ατόμων που εμβολιάστηκαν μέσα σε λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με νέες μελέτες στο Ισραήλ, όπου η ταχεία διάθεση εμβολίων το έκανε ένα είδος εργαστηρίου δοκιμών για τον κόσμο.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των εμβολιασμών στο Ισραήλ, που δείχνουν ότι το εμβόλιο κατά του κοροναϊού λειτουργεί και η δεύτερη δόση έχει αποτελεσματικότητα 93%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, που επικαλούνται οι αρμόδιες αρχές, σε 523.000 άτομα που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ο αριθμός των θανάτων ήταν μηδενικός, ενώ μόλις τέσσερα άτομα νόσησαν σοβαρά από την Covid-19. Μάλιστα ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι το εμβόλιο έσωσε πολλές ζωές.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία, από τους 523.000 που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, μόλις 544 άτομα (ήτοι 0,1%) διαγνώστηκαν με κοροναϊό και κανένας δεν πέθανε. Από τους φορείς της νόσου, μόλις 15 χρειάστηκαν νοσηλεία, εκ των οποίων οι οκτώ με ήπια συμπτώματα, οι τρεις με μέτρια συμπτώματα και τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Υγείας της Μακάμπι, που έκανε σύγκριση και με διαφορετική ομάδα ελέγχου με μη εμβολιασμένους πολίτες, τα στοιχεία δείχνουν αποτελεσματικότητα της τάξεως του 93%.

Η πλήρης θωράκιση πιστεύεται ότι επέρχεται μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, τα στατιστικά της υπηρεσίας παρακολουθούνται στενά σε όλον τον κόσμο, με στόχο να δώσουν μια πρώτη σημαντική εικόνα για την απόδοση του εμβολίου.

«Τα δεδομένα αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι το εμβόλιο είναι πολύ αποτελεσματικό και δεν έχουμε αμφιβολία ότι έχει σώσει τις ζωές πολλών Ισραηλινών» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της υπηρεσίας υγείας της Μακάμπι, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων και παρότρυνε τους πολίτες να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων