Λιγνάδης: Οι μέρες στη φυλακή. Οι ηλεκτρονικές επισκέψεις | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Λιγνάδης: Οι μέρες στη φυλακή. Οι ηλεκτρονικές επισκέψεις

Στις φυλακές της Τρίπολης βρίσκεται εδώ και περίπου ένα μήνα ο Δημήτρης Λιγνάδης

medlabnews.gr

Στις φυλακές της Τρίπολης βρίσκεται εδώ και περίπου ένα μήνα ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος προφυλακίστηκε εν αναμονή της δίκης του.

Όπως είχε γίνει γνωστό, μετά την προφυλάκισή του και τις μέρες στης απομόνωση λόγω κοροναϊού, ο γνωστός σκηνοθέτης μεταφέρθηκε στον τρίτο θάλαμο των φυλακών, τις οποίες μοιράζεται με περίπου άλλους 20 κρατουμένους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Λιγνάδης δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με άλλους κρατούμενους. Ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News, δεν έχει προκαλέσει προβλήματα και δείχνει συνεργάσιμος με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Επιπλέον, δεν έχει εκφράσει την επιθυμία να εξεταστεί από ψυχολόγο, αν και λαμβάνει ήπια φαρμακευτική αγωγή αντικαταθλιπτικών, όπως και πριν την προφυλάκισή του.

Οι μέρες περνούν και εκείνος δείχνει απορροφημένος στις σκέψεις του και στο βιβλίο που διαβάζει. Πρόκειται για τον «Μάγο» του άγγλου συγγραφέα Τζον Φόουλς, που το 1999 συμπεριελήφθη στη λίστα με τα 100 καλύτερα μυθιστορήματα της σύγχρονης λογοτεχνίας.

Οι ηλεκτρονικές επισκέψεις

Μέχρι σήμερα, ο Λιγνάδης έχει δεχτεί στη φυλακή επίσκεψη μόνο από τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, αφού τα επισκεπτήρια συγγενών έχουν απαγορευτεί λόγω της πανδημίας.

Ο ίδιος έχει αιτηθεί από τη διεύθυνση των φυλακών ηλεκτρονικό επισκεπτήριο. Πρόκειται για νέο θεσμό, που ξεκίνησε πιλοτικά τον περασμένο Νοέμβριο και σήμερα εφαρμόζεται και στις 34 φυλακές της χώρας μας.

Ο κρατούμενος έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με το πρόσωπο που επιθυμεί μέσω Skype εφόσον γίνει δεκτό το αίτημά του, στο οποίο πρέπει να αναφέρει και το άτομο, με το οποίο θα συνδεθεί διαδικτυακά.

Η σύνδεση γίνεται από ειδικό χώρο των φυλακών, όπου υπάρχει υπολογιστής και υπό τη διακριτική επιτήρηση σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Εφόσον το αίτημά του γίνει δεκτό, ο κ. Λιγνάδης θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τα δικά του πρόσωπα, όπως ο αδερφός του, με τον οποίο μέχρι στιγμής έχει μιλήσει μόνο στο τηλέφωνο.

«Όταν άκουσε ότι είμαι παρθένος τού άναψαν τα λαμπάκια»

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, έξι νέες καταγγελίες εναντίον του γνωστού σκηνοθέτη έρχονται στο φως της δημοσιότητας σοκάροντας με τις αποκαλύψεις τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι νέοι μάρτυρες έχουν προταθεί να καταθέσουν για την υπόθεση από τους δικηγόρους των εναγόντων, Γιάννη Βλάχο και Μαρία Κουρτέση, ενώπιον της ανακρίτριας του 19ου τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «ΜΠΑΜ της Κυριακής» οι έξι νέες καταγγελίες αφορούν βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση, απόπειρα βιασμού και αποπλάνησης ανηλίκου.

Οι μάρτυρες έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να καταθέσουν εφόσον κληθούν για να βοηθήσουν στο ανακριτικό έργο.

Μάλιστα, ιδιαίτερα σημαντική αναμένεται να είναι η μαρτυρία ενός 24χρονου άνδρα ο οποίος φέρεται να κακοποιήθηκε από τον ηθοποιό (δις), ενώ ήταν 17 ετών.

Ουσιαστικός μάρτυρας θεωρείται ακόμα ένα πρόσωπο, το οποίο φέρεται να έζησε πολλά χρόνια δίπλα στον ηθοποιό και να έζησε συγκεκριμένες καταστάσεις με ανήλικα αλλά και προβεβλημένα πρόσωπα (επιχειρηματίες και όχι μόνο) από τον χώρο του θεάτρου.

Μάλιστα, ένας εκ των μαρτύρων μίλησε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» για τα όσα έζησε στα χέρια του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου όταν τον προσέγγισε για να τον βοηθήσει στις εξετάσεις που επρόκειτο να δώσει στο Εθνικό Θέατρο.

Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στην εφημερίδα, είπε ότι η απόπειρα βιασμού έγινε το 1989.

«Η απόπειρα βιασμού συνέβη το 1989. Ήμουν 17,5 ετών. Επρόκειτο να δώσω εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο τον Σεπτέμβριο. Είχα έναν συμμαθητή στη Γ΄Λυκείου που μου είπε ότι ένας φίλος του gay ήξερε τον Δημήτρη Λιγνάδη, επίσης gay. Τότε, ο πατέρας του, Τάσος, ήταν στο Εθνικό, με ρώτησε αν ήθελα να κλείσω ραντεβού με τον ηθοποιό μήπως μεσολαβήσει για να περάσω τις εξετάσεις στο Εθνικό. Του είπα “ναι” και τότε μου έδωσε ένα σταθερό τηλέφωνο. Τον κάλεσα και κανονίσαμε να βρεθούμε τον Αύγουστο του 1989. Δεν ήθελε να βρεθούμε σε κάποιο δημόσιο χώρο αλλά σε ιδιωτικό μέρος οπότε του είπα να έρθει στο διαμέρισμά μου.

Με το που μπήκαμε στο διαμέρισμά μου και αφού είπαμε κάποιες τυπικές κουβέντες για να σπάσει ο πάγος με ρώτησε αν έχω σεξουαλικές εμπειρίες. Όταν άκουσε ότι είμαι παρθένος του άναψαν τα λαμπάκια» αναφέρει.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο ηθοποιός τού ζήτησε στη συνέχεια να γδυθεί και στη συνέχεια αποπειράθηκε να τον κακοποιήσει σεξουαλικά. Όταν εκείνος πρόβαλε αντίσταση εκείνος εξοργίστηκε λέγοντάς του: «Εσύ χάνεις… Δεν θα περάσεις τις εξετάσεις».

Το άρρωστο πάθος

Το παρ’ολίγον θύμα, όπως τουλάχιστον ο ίδιος ισχυρίζεται, επισημαίνει ότι ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης «έχει πάθος να ψάχνει παρθένους και παρθένες για να κάνει σεξ μαζί του. Για να το καταφέρει πάει αναγκαστικά στα 15χρονα και τα 16χρονα. Είναι άρρωστος. Στο πλαίσιο της αρρώστιας του τα κάνει αυτά. Και τα κάνει σε αδύναμους ανθρώπους, είτε σωματικά είτε ψυχικά, που δεν είχαν το σθένος να τον καταγγείλουν ή να αντισταθούν».

«Με εμένα ήταν υπερβολικά ωμός και απότομος» εξηγεί…


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων