Το μεγάλο πείραμα των εμβολίων στο Ισραήλ πέτυχε. Από 8000 χιλιάδες κρούσματα δείτε που έφτασαν | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Το μεγάλο πείραμα των εμβολίων στο Ισραήλ πέτυχε. Από 8000 χιλιάδες κρούσματα δείτε που έφτασαν

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες

επιμέλεια επιστημονική ομάδα medlabnews.gr iatrikanea

Έχουμε εκφράσει διάφορες επιφυλάξεις για τα εμβόλια και τις παρενέργειες που παρουσιάσουν όμως δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε και να μην εκθειάσουμε το μεγάλο κατόρθωμα του Ισραήλ.

Με τα περιοριστικά μέτρα να έχουν στο μεγαλύτερο μέρος τους αρθεί και τα λιγοστά που παραμένουν σε ισχύ σχεδόν να μην εφαρμόζονται, το Ισραήλ απέχει μια ανάσα από την οριστική απαλλαγή από το lockdown και ίσως και την πανδημία. 

Εδώ και δεκαπέντε ημέρες το Ισραήλ έχει επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό στην -μετά την πανδημία- κανονικότητα με πάρτι στους δρόμους, τους μαθητές να τρέχουν ξέγνοιαστοι στις αυλές των σχολείων τους, τις παραλίες κατάμεστες από οικογένειες και τους εμβολιασμένους θεατές να επιστρέφουν σε γήπεδα και συναυλιακούς χώρους.

Ισραήλ κοροναϊός: Ο δείκτης R λίγο κάτω του 1

Με την επιτυχημένη εκστρατεία του εμβολιασμού το Ισραήλ αποτελεί, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, παράδειγμα του πώς μπορεί να είναι η ζωή μετά την πανδημία. Η αλήθεια είναι ότι παραμένουν σε ισχύ κάποια περιοριστικά μέτρα. Στους κλειστούς χώρους εξακολουθούν να απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 20 ατόμων -αν και σε μεγάλο βαθμό το μέτρο δεν τηρείται. Αλλά ειδικοί προειδοποιούν ότι το Ισραήλ δεν έχει απαλλαγεί ακόμη από τον υγειονομικό εφιάλτη, καθώς ο δείκτης R συνεχίζει να κινείται κάτω του 1.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι στις 26/3  επιβεβαιώθηκαν 538 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό στη χώρα να φθάνει τους 827.199 

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων εννέα ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας στους 6.082 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Οι ασθενείς με την COVID-19 που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκαν σε 549 (–8 από την προηγουμένη) από το σύνολο των 866 ανθρώπων που παραμένουν στα νοσοκομεία.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στα 18.873.

Ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού (R0) υποχώρησε στο 0,66.

Το Ισραήλ βρίσκεται στην πρωτοπορία διεθνώς στην εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού έναντι του νέου κοροναϊού, με το ποσοστό των πολιτών που έχουν λάβει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου τους να πλησιάζει το 70% από την 20ή Δεκεμβρίου.

Πώς είναι η ζωή στο Ισραήλ μετά τον εμβολιασμό, που προχωρά με γοργούς ρυθμούς (video)

Ο Αχιλλέας Πεκλάρης είναι Έλληνας δημοσιογράφος που εδώ και χρόνια ζει στο Ισραήλ.

Μέσα από βίντεο που ανεβάζει καθημερινά στη σελίδα του στο Facebook δείχνει πώς είναι η ζωή στη χώρα μετά τον εμβολιασμό, που προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Ήδη η ευρεία πλειονότητα των ηλικιωμένων έχει εμβολιαστεί και εκατομμύρια ακόμη πολιτών έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου. Και ο Αχιλλέας Πεκλάρης έχει εμβολιαστεί και πλέον λειτουργεί κανονικά την επιχείρησή του με διοργάνωση ελληνικών βραδιών σε εστιατόρια της χώρας.

Τα εστιατόρια άλλωστε είναι κατάμεστα στο Ισραήλ εδώ και ημέρες, πλήθη νεαρών -ως επί το πλείστον- πολιτών κατακλύζουν τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ και οι μάσκες εξαφανίζονται -αν και παραμένει υποχρεωτική η χρήση τους σε κλειστούς χώρους.

Τα βίντεο που αναρτά άλλωστε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Αχιλλέας Πεκλάρης είναι η πιο ισχυρή απόδειξη των παραπάνω. Σε αυτά, πολίτες φαίνονται να απολαμβάνουν το γεύμα τους σε εστιατόρια, υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.

Στην τελευταία του ανάρτηση μάλιστα, την οποία συνόδευε βίντεο από ένα κατάμεστο από κόσμο εστιατόριο, ο Αχιλλέας Πεκλάρης εξηγούσε πόσο περίεργες φάνηκαν στον ίδιο αυτές οι εικόνες μετά την περιπέτεια που βίωσε όλος ο πλανήτης με τον κοροναϊό. «Χθες το βράδυ στο εστιατόριο η ατμόσφαιρα, η αίσθηση, είχε κάτι αλλόκοτο, ήταν λίγο τρίπι. Κάποιες στιγμές ένιωθες εντόνως αφύσικα έως άβολα, και δυσαναλόγως περίεργα για έναν τόσο οικείο χώρο (ένα απλό εστιατόριο). Τόσο έντονο, που έλεγες "ρε ‘συ μήπως το βλέπω στον ύπνο μου και ξυπνήσω, και έξω έχει ακόμα λόκνταουν και σκοτάδια;". Διαβάστε την συνέχεια εδώ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

2

2 σχόλια

1e-market είπε...

Καμία σχέση με το εμβόλιο. Τέτοιες καμπύλες εξαρσηςυκαι ύφεσης είχαμε και πριν το εμβόλιο.

1e-market είπε...

Και οι χώρες που δεν εμβολιαστηκαν πως δεν έχουν κρούσματα

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων