Δεύτερη Ελληνίδα μετά το εμβόλιο της AstraZeneca πέθανε. Είχε προηγηθεί ακρωτηριασμός στο πόδι της | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δεύτερη Ελληνίδα μετά το εμβόλιο της AstraZeneca πέθανε. Είχε προηγηθεί ακρωτηριασμός στο πόδι της

Και δεύτερη Ελληνίδα που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κοροναϊό, έπαθε εγκεφαλική θρόμβωση

medlabnews.gr iatrikanea

Και δεύτερη Ελληνίδα που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κοροναϊό, έπαθε εγκεφαλική θρόμβωση και μετά από ένα μήνα πέθανε.

Ο λόγος για μια 60χρονη γυναίκα από τα νότια προάστια, η οποία ακρωτηριάστηκε και τελικά έχασε της ζωή της μετά τον εμβολιασμό της με Astra Zeneca.

«… Υπάρχει ένα περιστατικό με θρομβοεμβολικό επεισόδιο…»

… μέχρι και σήμερα που για πρώτη φορά το Live News, αποκαλύπτει βήμα – βήμα το γολγοθά της 60χρονης από τα νότια προάστια, που έδωσε μάχη στην εντατική, αλλά νικήθηκε από θρομβώσεις.

«Έχει αναφερθεί στον ΕΟΦ, με τον οποίο βρισκόμαστε σε συνεργασία σε σταθερή βάση, ένα επεισόδιο που έχει χαρακτηριστεί ως πιθανό.»

Με αυτή τη δήλωση, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αποκάλυψε το πρώτο περιστατικό θρόμβωσης στη χώρα μας, σε κοντινό χρόνο από το εμβόλιο, σε σύνολο 346.000 εμβολιασμένων με την AstraZeneca.

«Σύμφωνα με τον ΕΜΑ δεν έχει τεκμηριωθεί αιτιώδης συσχέτιση με το εμβόλιο, αλλά ο οργανισμός συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα από όλες τις χώρες και διερευνά μία προς μία όλες τις περιπτώσεις.»

Θάνατος 60χρονης ένα μήνα μετά το εμβόλιο 

Όπως αποκαλύπτει το LIVE NEWS, πρόκειται για μια 60χρονη γυναίκα από τα νότια προάστια της Αττικής, που ακρωτηριάστηκε και τελικά έχασε της ζωή της μετά τον εμβολιασμό της με Astra Zeneca. Όπως επιβεβαιώνει ο γαμπρός της, η επιτροπή του ΕΟΦ έχει συνεδριάσει για το περιστατικό. Η μαρτυρία του συγκλονίζει…

«Μας έχει μείνει η πικρία ότι πήγε κάτι να κάνει να τη βοηθήσει και αυτό που θα τη βοηθούσε, δυστυχώς είχε αυτή την τραγική κατάληξη για εμάς. Μέχρι να κάνει το εμβόλιο ήταν μια υγιέστατη κυρία δεν είχε κανένα θέμα υγείας. Μάλιστα προσφάτως είχε κάνει και τσεκ- απ.»

Στις 22 Φεβρουαρίου, η 60χρονη προσήλθε σε κέντρο υγείας των νοτίων προαστίων για να εμβολιαστεί. Όπως ισχυρίζεται η οικογένεια της, 10 ημέρες μετά, παρουσίασε έντονους πονοκεφάλους και θόλωση της όρασης, συμπτώματα που την οδήγησαν στο νοσοκομείο.

«Πήγε στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό. Η γυναίκα πήγε εκεί είχε τις αισθήσεις της. Μίλαγε. Είχε ραγδαία επιδείνωση στην πορεία. Εμφάνισε και δεύτερο θρόμβο στο πόδι κάτι που μας είπαν οι ίδιοι οι γιατροί ότι είναι πολύ σπάνιο.»

Οι γιατροί προχώρησαν τελικά σε ακρωτηριασμό του ποδιού της. Η 60χρονη παρέμεινε διασωληνωμένη για 18 ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου και κατέληξε.

«Της έκαναν μεταγγίσεις αιμοπεταλίων τίποτα. Συνεχώς τα αιμοπετάλια πέφτανε. Αυτός ήταν ένας προβληματισμός των γιατρών που τους οδήγησε να κάτσουν να ψάξουν διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα, καρκίνο. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν βρήκαν. Αρχίζουν και οι γιατροί να ψυλλιάζονται ότι κάτι συμβαίνει.»

Στις 12 Μαρτίου κι ενώ η 60χρονη βρισκόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο περιστατικό.

«Υπάρχει ένα περιστατικό με θρομβοεμβολικό επεισόδιο, το οποίο διερευνάται από την ειδική Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι υπάρχει κάποια συσχέτιση με το εμβόλιο»

Ακολουθεί μια παραίτηση – βόμβα μέλους της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης, αφήνοντας αιχμές για λανθασμένους χειρισμούς του ΕΟΦ.

«Η μικρή εικόνα είναι να είσαι μέσα στην επιτροπή να βλέπεις κίτρινες κάρτες να έχεις το θάρρος και να πεις αυτό το σύμπτωμα σχετίζεται με αυτό. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να διδαχτεί να βλέπει αλήθειες. Στο πλαίσιο της ηθικής των καταστροφών δέχομαι και αυτό το δίλημμα. Το ξεπερνάω ότι τρεις θα πεθάνουν από θρομβώσεις στο 1 εκατομμύριο.»

Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ)

«Αναφορές περί απροθυμίας ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης αξιολόγησε το περιστατικό ως possible (πιθανό) ήδη 2 ημέρες προ της τελικής αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) και 8 ημέρες προ της αποστολής της επιστολής της ΑstraΖeneca προς τους επαγγελματίες υγείας.»

Ο θάνατος της 60χρονης Ελληνίδας συμπεριλαμβάνεται στα 44 περιστατικά θρομβώσεων που αναφέρονται στις επίσημες λίστες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων σε σύνολο 9,2 εκατομμυρίων εμβολιασμών παγκοσμίως.

Ο κ. Ευάγγελος Μανωλόπουλος, Καθηγητής φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την συσχέτιση του εμβολίου με περιστατικά θρομβώσεων και πόσο ανησυχητικά είναι τα υπάρχοντα στοιχεία.

«Ο ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων… ο λόγος που ίσως είναι στη δημοσιότητα αυτές τις μέρες το θέμα πάλι, είναι γιατί συνεδριάζει από σήμερα και για τέσσερις μέρες η ολομέλεια της επιτροπής φαρμάκων επαγρύπνησης και ασφάλειας φαρμάκων. Συνεδριάζει μία φορά το μήνα και εξετάζει όλα τα θέματα και προφανώς τώρα το κύριο θέμα θα είναι αν είναι αυτό οι αναφορές για τις θρομβώσεις.

Αυτό που φαίνεται είναι ότι υπάρχει ένα θέμα, είναι πολύ σπάνιο, πρέπει να είναι περίπου στο ποσοστό το ελληνικό δηλαδή περίπου τρία στο εκατομμύριο, άρα μία 300.000 σοβαρών τέτοιων επεισοδίων. Δεν έχουμε βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο υπάρχει συσχέτιση αλλά δύσκολα πια μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει ότι υπάρχει συσχέτιση δηλαδή ότι όντως σ αυτά τα σπάνια περιστατικά προκύπτουν λόγω του εμβολίου και αυτό πρέπει να δει πώς θα το χειριστεί τώρα ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων.», σημείωσε.

«Να σας πω εγώ το έκανα γιατί δεν είμαι στα άτομα που φαίνεται ότι έχουν το ρίσκο. Φαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των περιστατικών 40 – 50 που έχουν αναφερθεί είναι σε γυναίκες και γυναίκες κάτω των 60 ετών. Άρα αυτό σημαίνει ότι για τους υπόλοιπους, που δεν έχει αναφερθεί μετά από τόσα εκατομμύρια εμβολιασμούς, είναι ασφαλές. Μπορούμε λοιπόν οι υπόλοιποι να το κάνουν. Και στην Ελλάδα με βάση τον προγραμματισμό το κάνουν και οι ηλικιωμένοι, άτομα άνω των 60 και ίσως κάποιοι άλλοι που έχουν σοβαρά νοσήματα.».

Ερωτηθείς για το αν οι γυναίκες κάτω των 60 είναι μια ομάδα υψηλότερου κινδύνου τόνισε: «Αφορά γυναίκες κάτω 60. Αν κάποιος ήταν 30 χρονών – 40 χρονών γυναίκα καλύτερα να μην το κάνει σε αυτή τη φάση».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων