Αυστραλία: Γλίτωσαν από την πανδημία κινδυνεύουν με πανούκλα από εκατομμύρια ποντίκια στις πόλεις | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αυστραλία: Γλίτωσαν από την πανδημία κινδυνεύουν με πανούκλα από εκατομμύρια ποντίκια στις πόλεις

Η επιδρομή ποντικών λαμβάνει «βιβλικές» διαστάσεις σε περιοχές της Αυστραλίας

medlabnews.gr iatrikanea

 Πολύ μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην ανατολική Αυστραλία, αφού εκατομμύρια ποντίκια έχουν κατακλύσει μεγάλες πόλεις, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να έχει εκπονήσει σχέδιο μαζικής θανάτωσής τους.

Πιο αναλυτικά, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας δήλωσε πως «Το μόνο καλό ποντίκι είναι ένα νεκρό ποντίκι», αφού η Νέα Νότια Ουαλία ενέτεινε τον πόλεμό της σε ποντίκια με ένα σχέδιο να αντιμετωπίσει την πανούκλα που προσβάλλει μεγάλα τμήματα της χώρας.

Για μήνες, τα ποντίκια κατέστρεψαν χωράφια και εισβάλλουν σε σπίτια στην ανατολική Αυστραλία, από τα σύνορα της Βικτώριας στο νότο μέχρι τη βόρεια πολιτεία της χώρας Queensland, προκαλώντας εκατομμύρια ζημιές σε καλλιέργειες και μηχανήματα.

Μετά την ξηρασία, τις καταστροφικές πυρκαγιές και την πανδημία, για να μην αναφέρουμε και τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών, οι απελπισμένοι κάτοικοι έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν ένα νέο εφιάλτη.

Οι αγρότες της πολιτείας, που έφτιαξαν δέματα σανού για το χειμώνα αναμένουν να χάσουν πολλά από αυτά εξαιτίας των αναρίθμητων τρωκτικών που κατακλύζουν την περιοχή.

Οι πολίτες έχουν φτάσει στο σημείο να προσεύχονται για δυνατή βροχή που θα πνίξει ή έστω θα διώξει τα ποντίκια.

«Οι προσευχές τους» εισακούστηκαν αφού τις τελευταίες μέρες γνωρίζουν και πλημμύρες… Μένει να δούμε αν φύγουν και τα  ποντίκια!

Οι εικόνες που καταγράφονται είναι τρομακτικές.

Σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο, οι κάτοικοι λένε ότι ξυπνούν με ποντίκια στα μαξιλάρια τους, βρίσκουν φωλιές στα έπιπλά τους ή τα πετυχαίνουν ακόμη και στο μπάνιο.

Στα καταστήματα δεν έχει μείνει παγίδα ούτε για δείγμα.

Η ανυπόφορη μυρωδιά τους βρίσκεται πλέον παντού στον αέρα.

Στα καταστήματα, οι ανεπιθύμητοι εισβολείς μπαίνουν κατά εκατοντάδες και μασουλάνε ό,τι βρουν: από εμπορεύματα και τρόφιμα μέχρι πλαστικά.

Τρεις ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής δέχθηκαν δαγκώματα από ποντίκια.

Μετά από χρόνια ξηρασίας, η Νέα Νότια Ουαλία και τμήματα του Κουίνσλαντ απόλαυσαν φέτος μια τεράστια σοδειά λόγω της πρόσφατης  βροχερής περιόδου. Αλλά αυτή η εισροή νέων προϊόντων και δημητριακών έχει οδηγήσει σε έκρηξη του πληθυσμού των ποντικιών. Οι ντόπιοι λένε ότι άρχισαν να παρατηρούν τα σμήνη στα βόρεια τον Οκτώβριο και έκτοτε το κύμα τρωκτικών εξαπλώνεται νότια, λαμβάνοντας πλέον βιβλικές διαστάσεις.

Μερικοί κάτοικοι πιάνουν πάνω από 500 ποντίκια κάθε νύχτα.

Δεκάδες δήμαρχοι κάλεσαν την  πολιτειακή κυβέρνηση να κηρύξει το πρόβλημα του ως επίσημη επιδημία και να βοηθήσει στην παροχή πρόσθετων παγίδων, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.

Άπαντες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο ξέσπασμα  της κακοκαιρίας με έντονες βροχές, που  ελπίζουν να τα εξαφανίσει.

Τα θηλυκά ποντίκια είναι σε θέση να αναπαράγονται σε ηλικία μόλις έξι εβδομάδων και να γεννούν έως 50 μωρά το χρόνο.

Τουλάχιστον 800 έως 1.000 ποντίκια ανά εκτάριο θεωρούνται ποσοστά «πανούκλας» από την Εθνική Επιστημονική Υπηρεσία της Αυστραλίας, την CSIRO.

Προσπαθώντας να μετρήσουμε τον αριθμό των ποντικών που μαστίζουν την ανατολική Αυστραλία αυτή τη στιγμή, θα ήταν σαν να προσπαθούμε να μετρήσουμε τα αστέρια στον ουρανό», δήλωσε ο ερευνητής του CSIRO, Steve Henry, που περιγράφεται από την κυβέρνηση της ΝΝΟ ως ο καλύτερος ειδικός της Αυστραλίας για τις πληγές ποντικών.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων