Το πιο ασφαλές εμβόλιο για τους Σέρβους είναι το.... | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Το πιο ασφαλές εμβόλιο για τους Σέρβους είναι το....

Το Sputnik V φαίνεται να κερδίζει ακόμη μία "διάκριση", αυτή την φορά στην Σερβία,

medlabnews.gr iatrikanea

 Το Sputnik V φαίνεται να κερδίζει ακόμη μία "διάκριση", αυτή την φορά στην Σερβία, καθώς θεωρείται το ασφαλέστερο, σε σχέση με όλα τα άλλα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στην χώρα.

«Τα τελευταία επίσημα στοιχεία στη Σερβία αποδεικνύουν πως το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V είναι το αποτελεσματικότερο από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού που έχουν συμπεριελήφθη στην εθνική ατζέντα. Τα στοιχεία αποδεικνύουν πως το Sputnik V αποδείχθηκε το πλέον αποτελεσματικό. Δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος με το εμβόλιο. Καμία περίπτωση θρόμβωσης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του RDIF.

Σύμφωνα με το Ταμείο, το Sputnik V έχει καταστήσει τη Σερβία πρωταθλητή στους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, καθώς το 28% των πολιτών της χώρας έχουν εμβολιαστεί, σε σύγκριση με το 14% στην Ευρώπη.

Επιπροσθέτως, ο μέσος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων στη Σερβία έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με την εικόνα στην υπόλοιπη ήπειρο.

«Το υψηλό προφίλ ασφάλειας του Sputnik V επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, ενώ η ένταξή του στο χαρτοφυλάκιο εμβολίων της Σερβίας επέτρεψε στη χώρα να γίνει ηγέτης στον εμβολιασμό κατά της COVID στην Ευρώπη. Εκτιμούμε τη συνεργασία με τη Σερβία και είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε το Sputnik V και σε άλλες χώρες για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αισθανθούν ξανά ασφαλείς» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του RDIF, Kirill Dmitriev.

Ο υπουργός Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Σερβίας Nenad Popovic εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη Ρωσία για τη χορήγηση εμβολίων αλλά και την παραγωγή του εμβολίου στη χώρα του.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων