Μόνο για τους άνω των 60 το AstraZeneca, στην Ιταλία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μόνο για τους άνω των 60 το AstraZeneca, στην Ιταλία

Η Ιταλία περιορίζει πλέον τη χρήση του εμβολίου των AstraZeneca - Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

medlabnews.gr iatrikanea 

Η Ιταλία περιορίζει πλέον τη χρήση του εμβολίου των AstraZeneca - Πανεπιστημίου της Οξφόρδης μόνο στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας,  ύστερα από τον θάνατο μίας έφηβης που πέθανε από θρόμβωση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η 18χρονη Καμίλα Κανέπα πέθανε την Πέμπτη ενώ είχε λάβει το εμβόλιο στις 25 Μαΐου, πυροδοτώντας εκ νέου θυελλώδη συζήτηση στην Ιταλία για το κατά πόσον το σκεύασμα της Αγγλοσουηδικής εταιρίας θα πρέπει να χορηγείται σε ενηλίκους κάθε ηλικίας παρά τις ιατρικές ανησυχίες που έχουν εγείρει τα περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων. 

«Το AstraZeneca θα χορηγείται μόνο σε ανθρώπους άνω των 60 ετών», δήλωσε ο ειδικός επίτροπος της Ιταλίας για την COVID Φρανσέσκο Φιλιουόλο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

Οι ιταλικές αρχές προτείνουν ακόμη τη χορήγηση άλλου εμβολιαστικού σκευάσματος σε όσους πολίτες κάτω των 60 έχουν λάβει την πρώτη δόση του συγκεκριμένου εμβολίου.

Πηγή: Reuters


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων