Σοκ στο ματς Δανία - Φιλανδία με τον Κρίστιαν Έρικσεν | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σοκ στο ματς Δανία - Φιλανδία με τον Κρίστιαν Έρικσεν

Σοκ με τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος έπεσε στο έδαφος στη διάρκεια του αγώνα Δανία-Φινλανδία και έχασε τις αισθήσεις του

medlabnews.gr iatrikanea 

Σοκ με τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος έπεσε στο έδαφος στη διάρκεια του αγώνα Δανία-Φινλανδία και έχασε τις αισθήσεις του. Οι άνθρωποι του ιατρικού τιμ μπήκαν στο γήπεδο και του έκαναν τεχνητή αναπνοή για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Το ματς διακόπηκε στο 42ο λεπτό μετά από αιφνίδια πτώση του διεθνούς άσου της Δανίας και για τουλάχιστον 15 λεπτά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για να μην χάσει τη ζωή του, ενώ χρησιμοποιήθηκε και απινιδωτής. Οι παίκτες των δύο ομάδων ξέσπασαν σε κλάματα, όπως και στις εξέδρες υπήρξε παγωμάρα.

Οι τεράστιες προσπάθειες των γιατρών

Οι γιατροί των δύο ομάδων έτρεξαν αμέσως στο σημείο που είχε καταρρεύσει ο Έρικσεν και όπως φάνηκε από τους τηλεοπτικούς δέκτες έκαναν μαλλάξεις στον Δανό μέσο για να τον κρατήσουν στην ζωή.

Στις εξέδρες επικρατούσε απόλυτη σιγή, με τους φιλάθλους να είναι σοκαρισμένοι με τα όσα έβλεπαν μπροστά τους καθώς όλοι κατάλαβαν αμέσως πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση.

Οι γιατροί έκαναν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο για να κρατήσουν στην ζωή τον διεθνή άσο και αυτή η τιτάνια προσπάθεια έγινε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Κοπεγχάγης.

Μάλιστα από ένα σημείο και μετά, οι γιατροί τοποθέτησαν και μια κουρτίνα μπροστά στον πεσμένο Έρικσεν, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πλάνα στην τηλεοπτική μετάδοση.

Την στγμή που οι γιατροί έδιναν την μεγάλη μάχη για να κρατήσουν ζωντανό τον Έρικσεν, οι συμπαίκτες του αλλά και οι παίκτες της Φινλανδίας δεν μπορούσαν να συνέλθουν, βλέποντας την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο ο μέσος της Ίντερ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το παιχνίδι διακόπηκε και δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί, μετά το σοκαριστικό συμβάν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.


Οι διεθνείς της Φινλανδίας μπήκαν στ΄ αποδυτήρια, ενώ μετά από περίπου 15 λεπτά και με ανθρώπινη ασπίδα τους συμπαίκτες του στην Εθνική, ο Έρικσεν αποχώρησε από το γήπεδο με φορείο.


Ο παίχτης σύμφωνα με πληροφορίες έχει τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε


Ο Μπαρέλα αποθέωσε τον Κιάερ για τη καθοριστική συμβολή στη διάσωση του Έρικσεν

Ο Σίμον Κιάερ συνέβαλε σημαντικά στο να κρατηθεί στη ζωή ο Κρίστιαν Έρικσεν μετά την κατάρρευσή του στον αγωνιστικο χώρο την ώρα του Δανία - Φινλανδία και ο Ιταλός μέσος Νικολό Μπαρέλα τον αποθέωσε μέσα από τα social media.

Η ζωή είναι πάνω από χρώματα και κόντρες ποδοσφαιρικών ομάδων και μία απτή απόδειξη είναι το τρομακτικό σκηνικο που στήθηκε κατά τη διάρκεια του Δανία - Φινλανδία, με την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν και την άμεση αντίδραση των γιατρών αλλά και των συμπαικτών του που έσπευσαν να τον προστατέψουν δημιουργώντας μία ανθρώπινη ασπίδα κατά την αποχώρησή του με φορείο.

Ο Σίμον Κιάερ ήταν εκείνος που αντιλήφθηκε πρώτος τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν επέτρεψε να γυρίσει η γλώσσα του Έρικσεν φροντίζοντας να γυρίσει σε θέση ανάτασης πριν έρθουν οι διασώστες και η κίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να γνωρίσει την αποθέωση από αρκετούς συναδέλφους του.

Μεταξύ αυτών και ο Νικολό Μπαρέλα, με τον μέσο της Ίντερ να βάζει στην άκρη την τοπική αντιπαλότητα με την Μίλαν, στην οποία αγωνίζεται ο Δανός στόπερ, και να του στέλνει ένα ξεχωριστό μήνυμα μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Instagram.

"Πέρα από τα χρώματα, συγχαρητήρια Σιμόν. Αρχηγός και πραγματικός άνθρωπος", έγραψε ο Ιταλός διεθνής μέσος για τον Κιάερ, που εκτός των άλλων ήταν εκείνος που φρόντισε να καθησυχάσει τη σύντροφο του Έρικσεν λίγες στιγμές αφότου εκείνη είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο για να δει το σύντροφό της.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων