Βρέθηκαν μολυσμένα εμβόλια της Moderna. Ο ΕΜΑ ξεκίνησε έρευνα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Βρέθηκαν μολυσμένα εμβόλια της Moderna. Ο ΕΜΑ ξεκίνησε έρευνα

Μετά την ανακοίνωση της Ιαπωνίας πως αποσύρει 1,6 εκατ. δόσεις και την απάντηση της Moderna ο ΕΜΑ ξεκίνησε έρευνα

medlabnews.gr iatrikanea 

Το ζήτημα των μολυσμένων δόσεων του εμβολίου της Moderna που ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσε πως θα ερευνήσει η αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Στόχος να διαπιστώσει μήπως έχουν επηρεαστεί και παρτίδες που δρομολογήθηκαν στην Ευρώπη.

Σημειώνεται πως το πρωί, το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως αποσύρθηκαν προληπτικά ερίπου 1,6 εκατ. δόσεις του εμβολίου της αμερικανικής Moderna εξαιτίας μόλυνσης τους.

Κι αυτό μετά από καταγγελία εμβολιαστικών κέντρων, τα οποία ανέφεραν ότι τα φιαλίδια περιείχαν μια ξένη ουσία.

Δύο άτομα πέθαναν στην Ιαπωνία αφότου είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Moderna κατά του κοροναϊού. Οι δόσεις ανήκαν σε παρτίδες του εμβολίου που αργότερα ανακλήθηκαν, μετά τον εντοπισμό προσμείξεων, όπως ανακοίνωσε, το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Από παρτίδες που ανακλήθηκαν οι εμβολιασμοί

Πρόκειται για δύο άντρες στην ηλικία των 30 ετών που πέθαναν μέσα στο μήνα, λίγες ημέρες αφού έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Moderna, ανέφερε το υπουργείο σε μία ανακοίνωσή του.

Ο καθένας από τους δύο, είχε λάβει μία δόση που προέρχονταν από μία από τις τρεις παρτίδες που ανακλήθηκαν την Πέμπτη. Η αιτία των θανάτων διερευνάται.

Συναγερμός στον ΕΜΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Japan Times τουλάχιστον 39 φιαλίδια, ήτοι 390 δόσεις, σε επτά διαφορετικά εμβολιαστικά κέντρα εντοπίστηκαν μολυσμένα.

Η εταιρεία από την πλευρά της υποστήριξε πως η μόλυνση των σκευασμάτων μπορεί να οφειλόταν σε κάποιο πρόβλημα σε μια από τις παραγωγικές της μονάδες, στην Ισπανία.

Το θέμα σήμανε συναγερμό στον ΕΜΑ που ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει έρευνα για το θέμα και ζήτησε πρόσβαση σε επιπλέον πληροφορίες για να διαπιστώσει, αν τυχόν έχουν επηρεαστεί και παρτίδες που κατέληξαν σε κράτη μέλη της Ε.Ε.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων