Αρκουμανέας: Σε ύφεση η πανδημία, αλλά είναι μπροστά ο χειμώνας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αρκουμανέας: Σε ύφεση η πανδημία, αλλά είναι μπροστά ο χειμώνας

Η πανδημία κορονοϊού βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο ο χειμώνας είναι ακόμα μπροστά κάτι που μπορεί να αλλάξει την πορεία του κορονοϊού στη χώρα,

medlabnews.gr iatrikanea

Η πανδημία κοροναϊού βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο ο χειμώνας είναι ακόμα μπροστά κάτι που μπορεί να αλλάξει την πορεία του κοροναϊού στη χώρα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για την πανδημία του κοροναϊού, τόνισε πως: «Σημειώθηκε μείωση στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων κατά 7% παρά τον αριθμό-ρεκόρ σε τεστ (1,3 εκατομμύρια), που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Για τις επόμενες δυο εβδομάδες θα παραμείνουμε στα ίδια επίπεδα».

Ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την απογοητευτική πορεία του εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα και σημείωσε πως αυτό είναι επίφοβο, καθώς μπορεί να υπάρξει έξαρση: «Η τακτική των τοπικών, μίνι λοκντάουν θα συνεχιστεί. Όπως γίνεται και τώρα, θα βλέπουμε περιοχές να βγαίνουν και να μπαίνουν στο “κόκκινο” ».

Ανέφερε πως το 30% των ημερήσιων κρουσμάτων αφορά παιδιά ηλικίας 4-18 ετών. «Ανακοινώσαμε ότι είχαμε την πρώτη εβδομάδα 3.500 τεστ τα οποία ήταν το 24% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων. Αυτή η ηλικιακή ομάδα η 4-18 έχει το 25 με 30% των κρουσμάτων καθημερινά. Είχε μία αύξηση 14% θα δούμε και το επόμενο διάστημα γιατί γνωρίζουμε ότι θέλουμε κάποιες ημέρες – εβδομάδες για να δούμε την επίδραση από το άνοιγμα των σχολείων. Το πρωτόκολλο μας είναι αρκετά αυστηρό με πάρα πολύ testing» σημείωσε.

«Η πανδημία βρίσκεται σε μια ύφεση είμαστε στο φθινόπωρο και έχουμε και το χειμώνα, θυμόμαστε ότι και πέρυσι το δεύτερο κύμα ξεκίνησε περί τα τέλη Οκτωβρίου προετοιμαζόμαστε βλέπουμε ενέργειες που γίνονται και για το ΕΣΥ» τόνισε.

Μίλησε και το ενδεχόμενο οριζόντιων μέτρων και όπως είπε θα είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων και εκτίμησε ότι για τις επόμενες δυο εβδομάδες θα μείνουμε στα ίδια επίπεδα 2-2,5 χιλιάδες.

Τέλος, σχετικά με τον εμβολιασμό ανέφερε πως θα πρέπει να ακούμε τους ειδικούς και όχι τα social media. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων