Γουργουλιάνης; Διανύουμε ένα τέταρτο ΗΠΙΟ κύμα που ΔΕΝ χρειάζεται ανησυχία. Κοντά στο 80% το τείχος ανοσίας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γουργουλιάνης; Διανύουμε ένα τέταρτο ΗΠΙΟ κύμα που ΔΕΝ χρειάζεται ανησυχία. Κοντά στο 80% το τείχος ανοσίας

Όσοι νοσηλεύονται με κοροναϊό στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο σε ποσοστό πάνω από 50% είναι ανεμβολίαστοι.

medlabnews.gr iatrikanea

Ο δείκτης θετικότητας στη χώρα και στην περιοχή μας παραμένει σχετικά χαμηλός κάτω από 2, ενώ δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στα νοσοκομεία. Είμαστε σε ένα ήπιο τέταρτο κύμα και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά ούτε και εφησυχασμός, τα μέτρα προφύλαξης εξακολουθούμε να τα τηρούμε, αλλά θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κοροναϊό, υποστήριξε το μεσημέρι μιλώντας στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας ο καθηγητής της Πνευμονολογικής κλινικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Γουργουλιάνης.

Ο κ. Γουργουλιάνης επισήμανε ακόμη ότι η  αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στη Λάρισα και στη χώρα σχετίζεται με το γεγονός ότι έχουμε πολύ περισσότερα τεστ σε σχολεία και χώρους εργασίας. Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας με τους εμβολιασμούς και τους νοσήσαντες δημιουργείται ένα τείχος ανοσίας που πλησιάζει το 80%.

Μελετώντας το πλήθος των νοσηλευόμενων στο νοσοκομείο ο κ. Γουργουλιάνης διαπίστωσε ότι οι ευάλωτοι είναι λιγότεροι φέτος σε σχέση με πέρυσι, λόγω του εμβολιασμού.

«Συχνά αποφεύγω να σχολιάσω απόψεις ασθενών, αλλά κάποιοι συνήθως στο οικογενειακό περιβάλλον είναι οι αρνητές, που εμποδίζουν τον εμβολιασμό των συγγενών τους, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που κάνουν τα εμβόλια κρυφά από το περιβάλλον τους».

Η ιστορία της άρνησης επαναλαμβάνεται. Υπήρξαν αντίστοιχα φαινόμενα στο παρελθόν όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα εμβόλια της ευλογιάς. «Τα εμβόλια νίκησαν τις μεγάλες πανδημίες», σημειώνει ο κ. Γουργουλιάνης.

«Οι ανεμβολίαστοι γεμίζουν τα νοσοκομεία. Πρέπει να τους πάμε δεμένους να εμβολιαστούν εκείνους που είναι άνω των 50 ετών. Αυτό το κύμα της πανδημίας που περνούμε είναι το κύμα των ανεμβολίαστων. Θα είναι πλατύτερο, αν και όχι το ίδιο σε ένταση με το προηγούμενο».

«Τρομάζουν οι γονείς όταν ακούν ότι θα νοσήσουν πάνω από 300 με 400 παιδιά. Επομένως είναι σημαντικό να εμβολιαστούν τα παιδιά και κυρίως αυτοί που φοιτούν στα πανεπιστήμια», ανέφερε ο καθηγητής.

Ο καθηγητής έκλεισε κάνοντας έκκληση πως τουλάχιστον όσοι είναι άνω των πενήντα πρέπει να κάνουν όλοι εμβόλιο, το ίδιο και οι φοιτητές και για να απολαύσουν με σχετική ελευθερία τη φοιτητική τους ζωή, αλλά και για να μπορέσουν να μπουν ξανά σε αίθουσες και αμφιθέατρα. Αυτή τη στιγμή όσοι νοσηλεύονται με κοροναϊό στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο σε ποσοστό πάνω από 50% είναι ανεμβολίαστοι.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων