Το εμβόλιο της γρίπης, ενισχύει την άμυνα και κατά του κοροναϊού | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Το εμβόλιο της γρίπης, ενισχύει την άμυνα και κατά του κοροναϊού

Ξεκινά από την 1η Οκτωβρίου η συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου

 medlabnews.gr iatrikanea

Ξεκινά από την 1η Οκτωβρίου η συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου, που είναι επιβεβλημένο να γίνει για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, που κάθε χρόνο εμβολιάζονται.

Ο Καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα”, τόνισε ότι το εμβόλιο μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με αυτό του κοροναϊού.

Διευκρίνισε ότι καλό θα είναι το ένα να έχει απόσταση μιας εβδομάδας από το άλλο λόγω της πιθανότητας μικρών παρενεργειών (πυρετός, κούραση, ατονία), ενώ έκανε γνωστό ότι το εμβόλιο της γρίπης, ενισχύει την άμυνα και κατά του κοροναϊού, σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις.

"Γρίπη και κοροναϊός είναι μια δίδυμη απειλή, που μας πλησιάζει, εάν τελικά έρθει φέτος η γρίπη, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο εάν και σε ποιο βαθμό θα έχουμε φέτος τη γρίπη, την οποία αποφύγαμε τις τελευταίες δύο σεζόν λόγω των μέτρων. Φέτος επανέρχεται σε πολλές χώρες λόγω της αύξησης των επαφών” τόνισε.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων