ΦΕΚ για την απόκτηση τίτλου Εξειδίκευσης στον Σακχαρώδη Διαβήτη. Μεταβατικές Διατάξεις | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΦΕΚ για την απόκτηση τίτλου Εξειδίκευσης στον Σακχαρώδη Διαβήτη. Μεταβατικές Διατάξεις

Εκπαίδευση στην Ιατρική Εξειδίκευση του Σακχαρώδη Διαβήτη Β’ 1357 και Β’ 2331

 medlabnews.gr iatrikanea

Τροποποίηση της υπό στοιχεία Γ5α/Γ.Π.οικ.27049/ 5-4-2019 υπουργικής απόφασης «Εκπαίδευση στην Ιατρική Εξειδίκευση του Σακχαρώδη Διαβήτη» (Β’ 1357 και Β’ 2331).

Μεταβατικές Διατάξεις

1. Οι ιατροί ειδικότητας Παθολογίας και Παιδιατρικής που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις κατά τη δημοσίευση της παρούσας και εφόσον υποβάλουν αίτηση προς τη Δ/νση Ιατρών, Λοιπών Επιστημόνων και Επαγγελματιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας εντός έξι (6) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας, δύνανται να αποκτήσουν τον τίτλο της εξειδίκευσης στον Σακχαρώδη Διαβήτη, με απόφαση του Υπουργού Υγείας μετά από γνώμη του Κε.Σ.Υ., ως εξής:

Α. Άνευ εξετάσεων:

1. Oι ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ. οποιασδήποτε βαθμίδας (Επιμ. Β, Επιμ. Α, Δ/ντές, Συντ. Δ/ντές), Μέλη ΔΕΠ και Στρατιωτικοί Ιατροί, που έχουν αποκτήσει το πιστοποιητικό μετεκπαίδευσης στον Σακχαρώδη Διαβήτη και μετά την απόκτησή του έχουν συμπληρώσει τρία (3) χρόνια πιστοποιημένης προϋπηρεσίας στα Διαβητολογικά Κέντρα του Ε.Σ.Υ., των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και των Πανεπιστημιακών Κλινικών, που έχουν συσταθεί νόμιμα, ανεξάρτητα από την παρούσα εργασιακή τους κατάσταση (ιατροί Ε.Σ.Υ., ιδιώτες, αυτοαπασχολούμενοι ιατροί, συνταξιούχοι).

Το ίδιο ισχύει και για τους αφυπηρετήσαντες και για τους εν ενεργεία ιατρούς, που έχουν αποκτήσει το πιστοποιητικό μετεκπαίδευσης στον Σακχαρώδη Διαβήτη και έχουν συμπληρώσει τριετή πιστοποιημένη προϋπηρεσία σε αναγνωρισμένα Διαβητολογικά Κέντρα της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως της παρούσας εργασιακής τους κατάστασης(ιατροί Ε.Σ.Υ., ιδιώτες, αυτοαπασχολούμενοι ιατροί, συνταξιούχοι).

2. Oι ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ. οποιασδήποτε βαθμίδας (Επιμ. Β, Επιμ. Α, Δ/ντές, Συντ. Δ/ντές), Μέλη ΔΕΠ και Στρατιωτικοί ιατροί, που έχουν αποκτήσει το πιστοποιητικό μετεκπαίδευσης στον Σακχαρώδη Διαβήτη και μετά την απόκτησή του έχουν συμπληρώσει τέσσερα (4) χρόνια πιστοποιημένης προϋπηρεσίας στα Διαβητολογικά Ιατρεία του Ε.Σ.Υ, των Πανεπιστημιακών Κλινικών και των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, που έχουν συσταθεί νόμιμα, ανεξάρτητα από την παρούσα εργασιακή τους κατάσταση (ιατροί Ε.Σ.Υ., ιδιώτες, αυτοαπασχολούμενοι ιατροί, συνταξιούχοι).

3. Οι επιστημονικά υπεύθυνοι Διαβητολογικών Κέντρων του Ε.Σ.Υ., των Πανεπιστημιακών Κλινικών και των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, που έχουν συσταθεί νόμιμα.

4. Oι ιατροί οποιασδήποτε βαθμίδας που έχουν αποκτήσει το πιστοποιητικό μετεκπαίδευσης στον Σακχαρώδη Διαβήτη και μετά την απόκτησή του έχουν 

συμπληρώσει πενταετή τουλάχιστον πιστοποιημένη προϋπηρεσία στον Σακχαρώδη Διαβήτη σε φορέα κοινωνικής ασφάλισης(ιατροί του πρώην Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων) ή σε φορέα Ν.Π.Ι.Δ., εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας σε τομέα Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη.

5. Oι ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ. οποιασδήποτε βαθμίδας (Επιμ. Β, Επιμ. Α, Δ/ντές, Συντ. Δ/ντές), Μέλη ΔΕΠ και Στρατιωτικοί ιατροί, που έχουν αποκτήσει διδακτορική διατριβή ή μεταπτυχιακό δίπλωμα με αντικείμενο τον Σακχαρώδη Διαβήτη και έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τρία (3) χρόνια προϋπηρεσίας σε Διαβητολογικά Κέντρα ή τέσσερα (4) χρόνια προϋπηρεσίας σε Διαβητολογικά Ιατρεία του Ε.Σ.Υ., των Πανεπιστημιακών Κλι- νικών και των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, που έχουν συσταθεί νόμιμα.

6. Οι Παιδίατροι που έχουν αποκτήσει την εξειδίκευση, ειδικότητα ή την υποειδικότητα της Παιδιατρικής Ενδο- κρινολογίας σε χώρες της Ε.Ε., στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στις Η.Π.Α.

Β. Με εξετάσεις:

1. Oι ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ. οποιασδήποτε βαθμίδας (Επιμ. Β, Επιμ. Α, Δ/ντές, Συντ. Δ/ντές), Μέλη ΔΕΠ και Στρατιωτικοί Ιατροί, που έχουν αποκτήσει το πιστοποι- ητικό μετεκπαίδευσης στον Σακχαρώδη Διαβήτη και μετά την απόκτησή του έχουν πραγματοποιήσει ή θα πραγματοποιήσουν επιπρόσθετη εκπαίδευση μέχρι τη συμπλήρωση διετίας σε Διαβητολογικό Κέντρο του Ε.Σ.Υ. ή Πανεπιστημιακής Κλινικής, ή Στρατιωτικών Νοσοκο- μείων, που έχει συσταθεί νόμιμα.

2. Oι ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ. οποιασδήποτε βαθμίδας (Επιμ. Β, Επιμ. Α, Δ/ντές, Συντ. Δ/ντές), Μέλη ΔΕΠ και Στρατιωτικοί Ιατροί, που έχουν αποκτήσει το πιστοποιη- τικό μετεκπαίδευσης στον Σακχαρώδη Διαβήτη και μετά την απόκτησή του έχουν συμπληρώσει δύο (2) τουλάχι- στον χρόνια πιστοποιημένης προϋπηρεσίας σε Διαβητο- λογικό Κέντρο του Ε.Σ.Υ., ή Πανεπιστημιακής Κλινικής ή Στρατιωτικών Νοσοκομείων, που έχει συσταθεί νόμιμα.

3. Οι ήδη υπηρετούντες ως μετεκπαιδευόμενοι σε Δι- αβητολογικά Κέντρα, που έχουν συσταθεί νόμιμα, δύνα- νται να συνεχίσουν την άσκησή τους, εφόσον έχουν την έγκριση του φορέα που ανήκουν, έως τη συμπλήρωση των δύο (2) ετών.

4. Οι ιδιώτες ιατροί και οι ιατροί ιδιωτικού φορέα που έχουν αποκτήσει το πιστοποιητικό μετεκπαίδευσης στον Σακχαρώδη Διαβήτη, εφόσον ασκηθούν και για ένα έτος στην εξειδίκευση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

5. Οι ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ. οποιασδήποτε βαθμίδας (Επιμ. Β, Επιμ. Α, Δ/ντές, Συντ. Δ/ντές), Επικουρικοί Ια- τροί, Ακαδημαϊκοί ή Πανεπιστημιακοί Υπότροφοι, Μέλη ΔΕΠ, Στρατιωτικοί Ιατροί, οι Ιατροί ιδιωτικού φορέα και οι ιδιώτες Ιατροί που αποδεδειγμένα έχουν συμπληρώσει πενταετή προϋπηρεσία με κλινική και ερευνητική ενασχόληση στον Σακχαρώδη Διαβήτη στην ημεδαπή ή αλλοδαπή.

6. Οι νοσοκομειακοί ιατροί που έχουν αποκτήσει το πιστοποιητικό μετεκπαίδευσης στον Σακχαρώδη Διαβήτη, υπηρετούν σε Παθολογικές ή Παιδιατρικές Κλινι- κές και έχουν πιστοποιημένη προϋπηρεσία μικρότερη

της τριετίας σε Διαβητολογικό Ιατρείο ή πιστοποιημένη προϋπηρεσία μικρότερη της διετίας, σε Διαβητολογικό Κέντρο, που έχουν συσταθεί νόμιμα, εφόσον ολοκληρώσουν την άσκησή τους στον Σακχαρώδη Διαβήτη, για τον υπολειπόμενο χρόνο.

2. Οι ιατροί των υποπερ. 1, 3, 4 και 6 της περ. Β το- ποθετούνται κατά προτεραιότητα, ως υπεράριθμοι στα Διαβητολογικά Κέντρα, που έχουν αναγνωριστεί ως κέντρα εκπαίδευσης, για τη χορήγηση της εξειδίκευσης στον Σακχαρώδη Διαβήτη, για τον υπολειπόμενο χρόνο άσκησής τους και έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξε- τάσεις απόκτησης του τίτλου της εξειδίκευσης ακόμη και αν συμπληρώσουν τον υπολειπόμενο χρόνο άσκησης μετά τις 19-4-2021.

3. Ως Διαβητολογικά Ιατρεία ή Διαβητολογικά Κέντρα, που έχουν νομίμως συσταθεί, ανεξαρτήτως της δημοσίευσης της σύστασής τους, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, νοούνται και τα κάτωθι:

α. Τα Διαβητολογικά Ιατρεία ή Διαβητολογικές Μονά- δες (Κέντρα) που έχουν συσταθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία Α3β/7343/22-6-1990 υπουργική απόφαση «Προϋποθέσεις σύστασης και τρόπος λειτουργίας Εξωτερικών Διαβητολογικών Ιατρείων και Διαβη- τολογικών Μονάδων των Νοσοκομείων» (Β’ 378), όπως αυτή συμπληρώθηκε και τροποποιήθηκε με τις υπό στοιχεία Α3α/42/26-2-1992 (Β’ 231), Υ4α/9495/95/96/ 5-9-1996 (Β’ 874) και Υ4α/οικ.118930/4-9-2009 (Β’ 1909) υπουργικές αποφάσεις.

β. Τα Διαβητολογικά Ιατρεία ή Διαβητολογικές Μονά- δες (Κέντρα) που λειτουργούσαν πριν από τη δημοσίευση της υπό στοιχεία Α3β/7343/22-6-1990(Β’ 378) υπουργικής απόφασης, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 5 αυτής, όπως αυτή συμπληρώθηκε και τροποποιήθηκε με τις υπό στοιχεία Α3α/42/26-2-1992 (Β’ 231), Υ4α/9495/95/ 5-9-1996 (Β’ 874) και Υ4α/οικ.118930/4-9-2009 (Β’ 1909) υπουργικές αποφάσεις.

γ. Τα Διαβητολογικά Ιατρεία ή Διαβητολογικές Μονά- δες (Κέντρα) που έχουν συσταθεί έως 19-4-2019, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου Νοσοκομείου Ν.Π.Δ.Δ ή Ν.Π.Ι.Δ εποπτευόμενου από το Υπουργείο Υγείας και με τεκμηριωμένη γνώμη- απόφαση της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, κατ’ε- φαρμογή της υπό στοιχεία Α3β/7343/22-6-1990 (Β’ 378) υπουργικής απόφασης.

δ. Τα Διαβητολογικά Ιατρεία ή Διαβητολογικά Κέ- ντρα(Μονάδες) των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, που λειτουργούν σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Κατά τα λοιπά ισχύει η υπό στοιχεία Γ5α/Γ.Ποικ.2704/ 5-4-2019, υπουργική απόφαση (Β’ 1357).

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2021 Η Αναπληρώτρια Υπουργός ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ 


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων