Κατέθεσε μήνυση εναντίον του γιατρού της μητέρας της επειδή «την άφησε να γεννηθεί» και δικαιώθηκε | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κατέθεσε μήνυση εναντίον του γιατρού της μητέρας της επειδή «την άφησε να γεννηθεί» και δικαιώθηκε

Μια επαγγελματίας ιππέας με αναπηρία στη σπονδυλική στήλη, που υποστήριξε ότι δεν έπρεπε ποτέ να είχε γεννηθεί, έγραψε νομική ιστορία

 medlabnews.gr iatrikanea

Μια επαγγελματίας ιππέας με αναπηρία στη σπονδυλική στήλη, που υποστήριξε ότι δεν έπρεπε ποτέ να είχε γεννηθεί, έγραψε νομική ιστορία καθώς δικαστήριο αποφάσισε ότι μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση εκατομμυρίων.

Σε μια υπόθεση με μακροχρόνιες συνέπειες για τους οικογενειακούς γιατρούς, η Έβι Τούμπς μήνυσε τον γιατρό της μητέρας της υποστηρίζοντας ότι αν την είχε συμβουλεύσει σωστά, θα είχε αναβάλει να μείνει έγκυος και η κόρη της δεν θα είχε γεννηθεί με δισχιδή ράχη.

Η 20χρονη περνά ενίοτε ολόκληρες ημέρες διασωληνωμένη, ωστόσο έχει χτίσει μια σημαντική καριέρα στην ιππασία, συγκεκριμένα την υπερπήδηση εμποδίων, συναγωνιζόμενη αθλητές με αναπηρία και χωρίς, ενώ προετοιμάζεται επίσης για να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2024 στο Παρίσι.

Με μια πρωτοφανή υπόθεση βρέθηκε αντιμέτωπο το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, όταν η 20χρονη Evie Toombes κατέθεσε μήνυση εναντίον του γιατρού της μητέρας της επειδή «την άφησε να γεννηθεί».

Η Evie γεννήθηκε με μυελομηνιγγοκήλη, μια πάθηση που δεν επιτρέπει στην σπονδυλική στήλη να κλείσει σωστά, κάτι που την οδήγησε σε μόνιμη αναπηρία το Νοέμβριο του 2001. Έτσι, οι κινήσεις της γίνονται ολοένα και πιο περιορισμένες, κάτι που σημαίνει ότι θα εξαρτάται όλο και περισσότερο από το αναπηρικό της αμαξίδιο, ενώ παράλληλα υποφέρει από προβλήματα στο έντερο και την ουροδόχο κύστη, περνώντας ενίοτε ολόκληρες μέρες διασωληνωμένη.

Ωστόσο, η ίδια έχει καταφέρει να χτίσει μια σημαντική καριέρα στην ιππασία (υπερπήδηση εμποδίων), ενώ προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα λάβουν χώρα στο Παρίσι, το 2024.


Η 20χρονη υποστηρίζει πως εάν ο γιατρός της μητέρας της, δρ. Philip Mitchell, την είχε συμβουλέψει να πάρει φυλλικό (διατροφικό συμπλήρωμα που ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες το βρέφος να γεννηθεί με μυελομηνιγγοκήλη), τότε η μητέρα της θα είχε αναβάλλει τη σύλληψη.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της Evie, η μητέρα της είχε επισκεφθεί τον φιατρό για να συζητήσει σχετικά με τα σχέδιά της να κάνει το πρώτο της παιδί, πριν μείνει έγκυος, το 2001.

Αυτό σημαίνει πως η μητέρα της 20χρονης πιθανότατα θα είχε αποκτήσει ένα υγιές μωρό, όμως η ίδια η Evie Toombes δεν θα είχε γεννηθεί ποτέ.

«Ήταν μια σημαντική απόφαση να κάνει οικογένεια γιατί η ίδια είχε χάσει τους γονείς της όταν ήταν μικρή. Απείχαν από το σεξ μέχρι να λάβουν συμβουλές σε αυτή τη συνάντηση. Όμως, ο γιατρός δεν της τόνισε τη σημασία του φυλλικού οξέος στην πρόληψη της μυελομηνιγγοκήλης, αλλά ανέφερε ότι δεν είναι απαραίτητο. Απλά της είπε να πάει σπίτι της και να κάνει άφθονο σεξ, κάτι που το βρήκε κάπως ωμό», είπε η δικηγόρος.

Έτσι, η Evie κατέθεσε μήνυση εναντίον του γιατρού για «άδικη σύλληψη», καθώς «γεννήθηκε με βλάβες», ζητώντας εκατομμύρια λίρες ως αποζημίωση.

Και σε μια απόφαση που αποτελεί ορόσημο για την παγκόσμια δικαιοσύνη, το δικαστήριο την δικαίωσε, ανοίγοντας τον δρόμο σε μια τεράστια αποζημίωση.

«Εάν της είχαν δοθεί σωστές συμβουλές, θα είχε καθυστερήσει τις προσπάθειες σύλληψης οπότε θα υπήρχε μια μεταγενέστερη σύλληψη, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα ένα φυσιολογικό υγιές παιδί. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι η αξίωση της ενάγουσας στέκει», δήλωσε η δικαστής, Rosalind Coe.

Η υπόθεση αναμένεται να επιστρέψει στις δικαστικές αίθουσες, ώστε να αποφασιστεί το πλήρες ποσό που θα λάβει η Evie ως αποζημίωση. Ωστόσο, οι δικηγόροι επιβεβαίωσαν ότι θα είναι μεγάλο, προκειμένου να καλύψει το κόστος των εκτεταμένων αναγκών της.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων