Γουργουλιάνης: Η ιστορία της Ο(μικρον). Τα δεδομένα για τη νέα παραλλαγή είναι αρκετά καλά | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γουργουλιάνης: Η ιστορία της Ο(μικρον). Τα δεδομένα για τη νέα παραλλαγή είναι αρκετά καλά

Δεδομένα για τη συμπεριφορά της μετάλλαξης Ο έχουμε από το Γκαουτέγκ της Νότιας Αφρικής που έχει έκταση λίγο μεγαλύτερη της Θεσσαλίας

επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Παίζοντας με τον τίτλο του πασίγνωστου βιβλίου Η ιστορία της Ο του Réage Pauline που γυρίστηκε και ταινία το 1975, ο αγαπητός για τις αναλύσεις του καθηγητής της Πνευμονμολογικής κλινικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Γουργουλιάνης έκανε μια δημοσίευση με τίτλο "Η ιστορία της Ο(μικρον)" παραθέτοντας δεδομένα από τη Νότια Αφρική για την παραλλαγή του κοροναϊού που εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες και τάραξε όλες τις χώρες του κόσμου και φυσικά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η ιστορία της Ό(μικρον)

Δεδομένα για τη συμπεριφορά της μετάλλαξης Ο έχουμε από το Γκαουτέγκ της Νότιας Αφρικής που έχει έκταση λίγο μεγαλύτερη της Θεσσαλίας, φιλοξενεί όμως αρκετά περισσότερο πληθυσμό από ολόκληρη την Ελλάδα.

Περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας Γιοχάνεσμπουργκ, και τη διοικητική πρωτεύουσα Πρετόρια.

Στην πρώτη εικόνα, που δημοσιεύθηκε χθες, παρατηρείται αύξηση των νοσηλειών τον τελευταίο μήνα, στους νεότερους και μάλλον ανεμβολίαστους.


Στη δεύτερη εικόνα, φαίνεται ότι αυτές οι νοσηλείες δεν συνοδεύονται από ανάλογη αύξηση των θανάτων .


Στην τρίτη εικόνα, φαίνεται η πρόβλεψη ότι το πανδημικό κύμα σε αυτή την περιοχή είναι μάλλον στην κορύφωσή του.



Η έξαρση της πανδημίας αποδίδεται στη μετάλλαξη Ο σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αφρικής που όμως έχει αρκετές διαφορές από την Ευρώπη και βέβαια την Ελλάδα.
Είναι σημαντικό να μελετάμε καθημερινά την παγκόσμια πορεία της πανδημίας, αλλά σε αυτή τη φάση προέχει για την πατρίδα μας η αντιμετώπιση της νόσου στους ωριμότερους από τους συμπολίτες μας.


Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στην Ν. Αφρική ΔΕΝ υπάρχουν ηλικιωμένοι, αφού μόνο 6% του πληθυσμού της είναι άνω των 65 ετών και δεν έχουν ασθένειες όπως ο διαβήτης, παχυσαρκία κλπ. 
Άλλωστε και στην Δέλτα είχαν ήπια συμπτώματα οι περισσότεροι ασθενείς.
Το σημαντικό όμως είναι ότι δεν έχουν αυξηθεί οι θάνατοι στην Ν. Αφρική. Άρα η Ομικρον είναι μεταδοτική, αλλά δεν είναι θανατηφόρος.





ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων