Μ. Σχοινάς στο 30ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο: “Οι μάχες που δίνουν οι Έλληνες πνευμονολόγοι είναι πηγή έμπνευσης για όλους μας” | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μ. Σχοινάς στο 30ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο: “Οι μάχες που δίνουν οι Έλληνες πνευμονολόγοι είναι πηγή έμπνευσης για όλους μας”

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 30ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε με υβριδική μορφή

medlabnews.gr iatrikanea

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 30ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε με υβριδική μορφή και παρακολούθησαν τις τέσσερις  μέρες διεξαγωγής του περισσότεροι από 900 σύνεδροι με φυσική παρουσία και πάνω από 200 σύνεδροι διαδικτυακά.

«Η ειδικότητα της Πνευμονολογίας αναγνωρίστηκε στην περίοδο της πανδημίας ως η ειδικότητα αιχμής στη διαχείριση της, αλλά και σε μια πλειάδα άλλων παθήσεων του αναπνευστικού νοσήματος που έχουν σημαντική επίδραση στην καθημερινή νοσηρότητα. Ο ρόλος του Έλληνα Πνευμονολόγου είναι πλέον κομβικός και πολύπλευρος» τόνισε κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη του Συνεδρίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Στυλιανός Λουκίδης, υπογραμμίζοντας ότι: «η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του Πνεύμονα, η επείγουσα Πνευμονολογία, η διαχείριση των αποφρακτικών νοσημάτων των αεραγωγών, οι διάχυτες διάμεσες πνευμονοπάθειες, οι λοιμώξεις, η φυματίωση, η εντατική θεραπεία είναι ένα μέρος του πολύπλευρου αυτού ρόλου».

Την Τελετή Έναρξης του συνεδρίου τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ρόλο των Πνευμονολόγων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι μάχες που δίνουν οι Έλληνες πνευμονολόγοι στο μέτωπο της πανδημίας είναι πηγή έμπνευσης για όλους μας. Οι πνευμονολόγοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας βρίσκονται διαρκώς τα δύο τελευταία χρόνια σε συνθήκες ακραίας πίεσης». Επεσήμανε πως η Ευρώπη παράλληλα με την αντιμετώπιση της πανδημίας, προετοιμάζεται με βάση τα διδάγματα που έμαθε τα τελευταία δύο χρόνια, τονίζοντας ότι: «φιλοδοξούμε να πετύχουμε δίνοντας ζωή σε αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας (E.U. for HEALTH), που δεν θα αφορά μόνο στις πανδημίες και τις έκτακτες ανάγκες, αλλά και στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ανθρώπων».

Την έναρξη του 30ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού τίμησαν με την παρουσία τους η  αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα, η Υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη, εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας και εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου έγιναν παράλληλες κοινωνικές εκδηλώσεις βασισμένες στην εκπαίδευση, την κοινωνική προσφορά και την εξωστρέφεια. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων