Καθηγήτρια Ιολογίας: Η Ομικρον αντέχει στα εξουδετερωτικά αντισώματα και ΔΕΝ μπορεί να περιοριστεί | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Καθηγήτρια Ιολογίας: Η Ομικρον αντέχει στα εξουδετερωτικά αντισώματα και ΔΕΝ μπορεί να περιοριστεί

Η παραλλαγή Όμικρον είναι αρκετά ανθεκτική στα εξουδετερωτικά αντισώματα, γι’ αυτό και δεν μπορούμε να περιορίσουμε την εξάπλωσή της, τόνισε η Θεοδώρα


 

medlabnews.gr iatrikanea


Η παραλλαγή Όμικρον είναι αρκετά ανθεκτική στα εξουδετερωτικά αντισώματα (τα αντισώματα του εμβολιασμού και της νόσησης), γι’ αυτό και δεν μπορούμε να περιορίσουμε την εξάπλωσή της, τόνισε η Θεοδώρα Χατζηιωάννου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιολογίας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις». 

Επεσήμανε δε ότι το «τέρας της πανδημίας δημιουργήθηκε από εμάς καθώς δεν έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού, γι’ αυτό όσο πολλαπλασιάζεται τόσο θα αποκτά περισσότερες μεταλλάξεις». «Αν δεν περιορίσουμε την πανδημία, θα συνεχίσουμε την πορεία στο ελληνικό αλφάβητο και θα ξεπεράσουμε και το ωμέγα», είπε χαρακτηριστικά η κα Χατζηιωάννου.

Τα «όπλα» αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κοροναϊού εκτός από τα εμβόλια, όπως είπε η κα Χατζηιωάννου είναι: η μάσκα, η αποφυγή συναθροίσεων, ο περιορισμός συναναστροφών μας ειδικά των πιο μεγάλων ανθρώπων, και ο καλός εξαερισμός των χώρων.

Αναφερόμενη στην εξέλιξη πανδημίας το 2022, εμφανίστηκε συγκρατημένη καθώς -όπως είπε- δεν επιβάλλονται σωστά τα μέτρα ούτε και από τις κυβερνήσεις, ενώ η παραλλαγή Όμικρον ακόμα κι αν έχει πιο ήπια συμπτώματα, ανεβάζει τον αριθμό των νοσούντων, γεγονός που θα οδηγήσει σε κορεσμό το σύστημα υγείας, το οποίο ήδη είναι πιεσμένο και βρίσκεται πολύ κοντά στα όρια της κατάρρευσης.

Η κα Χατζηιωάννου υπογράμμισε ότι είναι ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη, πέρα από τα μέτρα που λαμβάνει η κάθε κυβέρνηση. «Όσο καταφέρουμε να περιορίσουμε την Όμικρον τόσο το καλύτερο θα είμαστε», είπε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η καθηγήτρια Ιολογίας ανέφερε ότι για να γίνει ενδημική η πανδημία, θα πρέπει «να μεταδίδεται στον πληθυσμό με πάρα πολύ ήπια συμπτώματα, όπως έχουμε και τους άλλους ιούς. Αργούμε πολύ ακόμα, γιατί βλέπουμε ότι τα κύματα είναι τεράστια και τα ποσοστά των πολιτών που νοσούν και πεθαίνουν είναι υψηλά. Όσο λιγότερο εμβολιάζονται τόσο πιο πολύ θα διαρκέσει η πανδημία».

Πηγή Ertnews

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων