Γιατί τόσοι εμβολιασμένοι νοσούν με κοροναϊό το τελευταίο διάστημα; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γιατί τόσοι εμβολιασμένοι νοσούν με κοροναϊό το τελευταίο διάστημα;

Στο ερώτημα «γιατί τόσοι εμβολιασμένοι άνθρωποι παθαίνουν Covid-19 τον τελευταίο καιρό;», το «Associated Press» προσπαθεί να απαντήσει

medlabnews.gr iatrikanea

Στο ερώτημα «γιατί τόσοι εμβολιασμένοι άνθρωποι παθαίνουν Covid-19 τον τελευταίο καιρό;», το «Associated Press» προσπαθεί να απαντήσει τονίζοντας ότι «παίζουν ρόλο μερικοί παράγοντες, ξεκινώντας με την εμφάνιση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Ομικρον».

Η Ομικρον είναι πιο πιθανό να μολύνει ανθρώπους, ακόμα κι αν δεν τους κάνει πολύ άρρωστους, και η έκρηξή της συνέπεσε με την περίοδο των διακοπών σε πολλά μέρη.

Οι άνθρωποι μπορεί λανθασμένα να πιστεύουν ότι τα εμβόλια για τον Covid-19 θα μπλοκάρουν εντελώς τη μόλυνση, αλλά τα εμβόλια έχουν σχεδιαστεί κυρίως για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών, λέει ο Λούις Μάνσκι (Louis Mansky), ερευνητής ιών στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Και τα εμβόλια εξακολουθούν να κάνουν τη δουλειά τους σε αυτό το μέτωπο, ιδιαίτερα για άτομα που έχουν λάβει την ενισχυτική δόση.

Δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer-BioNTech ή Moderna ή μία δόση του εμβολίου Johnson & Johnson εξακολουθούν να προσφέρουν ισχυρή προστασία από σοβαρές ασθένειες από την Ομικρον. Αν και αυτές οι αρχικές δόσεις δεν είναι πολύ καλές για τον αποκλεισμό της λοίμωξης από την Ομικρον, οι ενισχυτικές -ιδιαίτερα με τα εμβόλια Pfizer και Moderna- αυξάνουν τα επίπεδα των αντισωμάτων για να αποτρέψουν τη μόλυνση.

Η Ομικρον φαίνεται να αναπαράγεται πολύ πιο αποτελεσματικά από τις προηγούμενες παραλλαγές. Και αν τα μολυσμένα άτομα έχουν υψηλά φορτία ιών, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να τον μεταδώσουν σε άλλους, ειδικά σε μη εμβολιασμένους. Τα εμβολιασμένα άτομα που μολύνονται από τον ιό είναι πιο πιθανό να έχουν ήπια συμπτώματα, εάν υπάρχουν, καθώς τα εμβόλια ενεργοποιούν πολλαπλές άμυνες στο ανοσοποιητικό σας σύστημα, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο για την Ομικρον να τα ξεπεράσει όλα.

Οι συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς δεν έχουν αλλάξει. Οι γιατροί λένε να φοράτε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, να αποφεύγετε τα πλήθη και να εμβολιάζεστε και να ενισχύεστε. Παρ’ όλο που τα εμβόλια δεν σας εμποδίζουν πάντα να κολλήσετε τον ιό, θα κάνουν πολύ πιο πιθανό να παραμείνετε ζωντανοί και έξω από το νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 103.000 Αμερικανοί νοσηλεύτηκαν με Covid-19 τη Δευτέρα, σύμφωνα με στοιχεία της «Washington Post», ο υψηλότερος αριθμός από τα τέλη του καλοκαιριού, όταν η παραλλαγή Δέλτα είχε προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο.

Ο αριθμός αντικατοπτρίζει την αύξηση κατά 27% των νοσηλειών Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο ημερήσιος μέσος όρος νέων κρουσμάτων την ίδια περίοδο υπερδιπλασιάστηκε. Ο μέσος ημερήσιος νέος θάνατος από τον Covid-19 μειώθηκε κατά 8%. Οι αριθμοί νοσηλείας αποτυπώνουν καλύτερα τον αντίκτυπο της πανδημίας από τα στοιχεία μόλυνσης, είπε ο Αντονι Σ. Φάουτσι, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου, μιλώντας στην εκπομπή «This Week» του «ABC» την Κυριακή.

Η χειρότερη μέρα της πανδημίας για νοσηλεία ήταν η 14η Ιανουαρίου 2021, με περισσότερους από 142.000.

Πηγή Associated Press

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων