Κρατούμενοι στις ΗΠΑ κατέθεσαν μήνυση γιατί τους χορήγησαν το αντιπαρασατικό ιβερμεκτίνη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κρατούμενοι στις ΗΠΑ κατέθεσαν μήνυση γιατί τους χορήγησαν το αντιπαρασατικό ιβερμεκτίνη

Οι ενάγοντες αντιμετώπισαν προβλήματα με την όρασή τους, εμφάνισαν διάρροια και κράμπες στο στομάχι μετά τη λήψη του φαρμάκου

 medlabnews.gr iatrikanea

Ο γιατρός που χορήγησε το φάρμακο είπε ότι κανένας κρατούμενος δεν εξαναγκάστηκε να το πάρει.

Σε μήνυση που κατέθεσε ωστόσο, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU), αναφέρεται ότι οι τρόφιμοι ισχυρίστηκαν ότι αφού προσβλήθηκαν από κοροναϊό τους δόθηκε ένα «κοκτέιλ φαρμάκων», το οποίο τους είπαν ότι περιείχε βιταμίνες, αντιβιοτικά και στεροειδή.

Ανέφερε επίσης, ότι τους χορηγήθηκε το φάρμακο Ivermectin χωρίς προηγούμενη συγκατάθεσή τους.

Οι ενάγοντες Edrick Floreal-Wooten, Jeremiah Little, Julio Gonzales και Dayman Blackburn αναφέρουν στη μήνυσή τους ότι αντιμετώπισαν προβλήματα με την όρασή τους, εμφάνισαν διάρροια και κράμπες στο στομάχι μετά τη λήψη του φαρμάκου.

«Κανείς - συμπεριλαμβανομένων των φυλακισμένων - δεν πρέπει να εξαπατάται και να υποβάλλεται σε ιατρικούς πειραματισμούς», δήλωσε ο νομικός διευθυντής του ACLU Αρκάνσας, Γκάρι Σάλιβαν.

«Το κέντρο κράτησης απέτυχε να χρησιμοποιήσει ασφαλείς και κατάλληλες θεραπείες για τον Covid-19, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, και πρέπει να λογοδοτήσουν» συμπλήρωσε.

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, δηλαδή η φυλακή της κομητείας της Ουάσιγκτον, ο σερίφης της κομητείας Τιμ Χέλντερ και ο πάροχος υγείας Ρόμπερτ Καράς, δεν έχουν σχολιάσει ακόμα σχετικά.

Αλλά σε μια επιστολή που έστειλε ο δικηγόρος του δρ. Καράς, στους ανακριτές τον Σεπτέμβριο, όταν ήρθαν στο φως οι κατηγορίες για πρώτη φορά, ο πελάτης του αρνήθηκε ότι οι κρατούμενοι εξαναγκάστηκαν ή παραπλανήθηκαν να πάρουν το φάρμακο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Ο δρ Καράς ισχυρίστηκε ότι 254 κρατούμενοι είχαν λάβει θεραπεία με το φάρμακο από τον Νοέμβριο του 2020.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δημοσίευσε μια δήλωση πέρυσι καλώντας το κοινό να μην λαμβάνει Ιβερμεκτίνη κατά του κοροναϊού.

Το περασμένο καλοκαίρι υπήρξε μια απότομη αύξηση στις συνταγογραφήσεις του φαρμάκου στις ΗΠΑ και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) είπε ότι εκείνη την περίοδο αυξήθηκαν οι κλήσεις σε κέντρα ελέγχου δηλητηριάσεων σε όλες τις ΗΠΑ σχετικά με την ανθρώπινη έκθεση στην Ιβερμεκτίνη.

Η ιβερμεκτίνη, κυρίως ένας κτηνιατρικός παράγοντας αποπαρασίτωσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές δόσεις για τη θεραπεία ορισμένων ανθρώπινων παθήσεων όπως λοιμώξεις που προκαλούνται από ορισμένα παρασιτικά σκουλήκια και ψείρες αλλά και δερματικές παθήσεις όπως η ροδόχρους ακμή.

Ωστόσο, οι αντιεμβολιαστές στηρίζουν τη χορήγησή της ως «θαυματουργό φάρμακο» ενώ και ορισμένες υγειονομικές αρχές κάποιων χωρών έχουν δώσει την έγκρισή τους.

Ωστόσο, επιστημονικές μελέτες που υποδείκνυαν ότι το φάρμακο θα μπορούσε να θεραπεύσει τον ιό και να αποτρέψει τους θανάτους από τον Covid, διαψεύστηκαν.

Με πληροφορίες του BBC

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων