Δέκα περιστατικά μόλυνσης με Candida Auris τους τελευταίους 4 μήνες στο Γεννηματάς | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δέκα περιστατικά μόλυνσης με Candida Auris τους τελευταίους 4 μήνες στο Γεννηματάς

Μετράει χρόνια η γνωριμία με τον μύκητα Candida Auris

medlabnews.gr iatrikanea

H πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εξήγησε ότι μετράει χρόνια η γνωριμία με το Candida Auris. Μολύνει ευάλωτους ασθενείς κατά της ασθενείας τους ανέφερε και οι γιατροί το γνωρίζουν πολλά χρόνια.

«Το γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια. Το 2008 εντοπίστηκε, με καλλιέργεια, στο αυτί ενός Ιάπωνα. Είναι από πολύ δυνατό στέλεχος, ιδιαίτερα μετά το 2011 σε ΜΕΘ και σε τμήματα του νοσοκομείου».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά αυτό που έχει σημασία είναι «να το προλάβουμε γρήγορα για να δώσουμε την κατάλληλη θεραπεία. Το στέλεχος αυτό κάνει μεγάλη ζημιά σε ασθενείς που έχουν υποκείμενα νοσήματα».

Θέλοντας να καθησυχάσει τους πολίτες η κ. Παγώνη αποκάλυψε ότι τους τέσσερις τελευταίους μήνες στο νοσοκομείο όπου εργάζεται (σ.σ. στο νοσοκομείο Γεννηματάς) είχαν δέκα περιστατικά μόλυνσης, τα οποία όμως πήγαν πολύ καλά.

«Απομονώνεται ο ασθενής, καθαρίζεται ο χώρος πολύ καλά, γίνονται καλλιέργειες και μετά ξεκινάει η θεραπεία στον άρρωστο» επισήμανε η κ. Παγώνη, η οποία συσχέτισε την αύξηση των περιστατικών μολύνσεων με την πανδημία και τον μεγάλο αριθμό ασθενών.

«Δεν χρειάζεται πανικός. Χρειάζεται προσοχή» προσέθεσε. Απαντώντας στο εάν υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί κάποιος και να μεταφέρει το μικρόβιο εκτός νοσοκομείου η κ. Παγώνη ήταν αρνητική. Ωστόσο, όπως δήλωσε, χρειάζεται προσοχή στο προσωπικό που διαχειρίζεται τους ανθρώπους.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων