Ιατροδικαστής για Τζωρτζίνα: Δεν μπορεί γιατρός να χορήγησε τόσο μεγάλη ποσότητα κεταμίνης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ιατροδικαστής για Τζωρτζίνα: Δεν μπορεί γιατρός να χορήγησε τόσο μεγάλη ποσότητα κεταμίνης

Σύμφωνα με τον ειδικό, πρέπει να στοιχειοθετηθούν και να συνδεθούν τα στοιχεία για το θάνατο των τριών παιδιών

medlabnews.gr iatrikanea

Αναπάντητα παραμένουν δεκάδες ερωτηματικά για το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα και για την πολύκροτη υπόθεση μίλησαν στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής, Παντελής Αλεξάνδρου και ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αρχισυντάκτης εφημερίδας «Πελοπόννησος», εστιάζοντας στις νέες ιατροδικαστικές εξετάσεις για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση πριν από το καλοκαίρι οι ιατροδικαστές να αποφανθούν για τις αιτίες θανάτου των δύο παιδιών» επισήμανε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με τον ειδικό, πρέπει να στοιχειοθετηθούν και να συνδεθούν τα στοιχεία για το θάνατο των τριών παιδιών προκειμένου να συνδέσουν την ανθρωποκτονία. «Έχουμε μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου στην Τζωρτζίνα που είναι η κεταμίνη. Οποιαδήποτε ιατρική πράξη που θα συνδεόταν με χορήγηση κεταμίνης δε συνάδει με την ποσότητα που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα», ανέφερε ο κ. Αλεξάνδρου.

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε στο νοσοκομείο ο ιατροδικαστής τόνισε ότι «με δεδομένο ότι στο αίμα του παιδιού ανιχνεύτηκαν 6,57 mlg ανά λίτρο αίματος, θα έπρεπε να έχουν κατέβει τρεις βαλίτσες από τη ΜΕΘ και να είχαν μέσα 15 αμπούλες κεταμίνης» και αναρωτήθηκε ποιος γιατρός θα μπορούσε να χορηγήσει αυτή την ποσότητα;

Μιλώντας για την Ίριδα, είπε ότι σοφά οι ιατροδικαστές έχουν δώσει εντολή να επανεξεταστεί το ιστολογικό υλικό της και ταυτόχρονα διερευνούν το αν υπάρχει κάποιο εξωοργανικό αίτιο που προκάλεσε το θάνατο του βρέφους.

«Κλειδί είναι η διασταύρωση των ιστολογικών ευρημάτων της Τζωρτζίνας και της Μαλένας. Αν υπάρχουν κοινά στοιχεία, θα βρεθεί η αιτία θανάτου και να συνδεθούν οι τρεις θάνατοι», πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξάνδρου, «αποκλείεται ένας γιατρός να έχει χορηγήσει αυτή την ποσότητα».

Όσον αφορά την ύπαρξη ιατρικών λαθών κατά τη διενέργεια της νεκροψίας στην Ίριδα και την Μαλένα είπε ότι αν και δεν διεκδικεί τον ρόλο του προφήτη, ο ίδιος θα ήθελε να ξέρει πώς προκλήθηκε ηπατική ανεπάρκεια σε ένα παιδάκι 3,5 ετών.

«Ποιος ιατροδικαστής σε μια τριπλή, υποτιθέμενη, ανθρωποκτονία, θα αποδώσει την αιτία θανάτου έτσι απλά», είπε.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη οι ιατροδικαστές να υπαχθούν στο υπουργείο Υγείας για να αποσυμφορηθεί ο όγκος δουλειάς από τα Πανεπιστήμια και τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων