Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει, να ΜΗΝ μαγειρεύετε με αλουμινόχαρτο. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει, να ΜΗΝ μαγειρεύετε με αλουμινόχαρτο.

Νέα δεδομένα για το αλουμινόχαρτο ως υλικό στο μαγείρεμα φέρνει στην επιφάνεια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Νέα δεδομένα για το αλουμινόχαρτο ως υλικό στο μαγείρεμα φέρνει στην επιφάνεια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος ζητά από τους πολίτες να είναι φειδωλοί με το αλουμινόχαρτο στις συνταγές στην κουζίνα. 

Και αυτό γιατί μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα σοβαρά προβλήματα στην υγεία όσων καταναλώνουν φαγητά για το μαγείρεμα των οποίων χρησιμοποιείται το αλουμινόχαρτο.

Το αλουμινόχαρτο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1913 για το τύλιγμα κέικ, αλλά από τότε οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τόνους αλουμινίου στην κουζίνα.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ τα 40 mg αλουμινίου ανά κιλό την ημέρα είναι η φυσιολογική ποσότητα πρόσληψης για το ανθρώπινο σώμα, αλλά μερικοί άνθρωποι καταναλώνουν πολύ περισσότερο από τα επιτρεπτά επίπεδα. 

Συγκεκριμένα, η υψηλή θερμοκρασία ψησίματος καθιστά δυνατή την απελευθέρωση του μετάλλου που περιέχει το αλουμινόχαρτο, το οποίο στη συνέχεια απορροφάται από τον οργανισμό μέσω της τροφής.

Όπως επισημαίνει ο ΠΟΥ. η υπερβολική συγκέντρωση αλουμινίου στον εγκέφαλο συνδέεται στενά με νευρωτικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και μειώνει το σχηματισμό νέων κυττάρων.

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων