Αιφνίδιος θάνατος φοιτητή σε παραλία. Συγκλονίζει η ανάρτηση του καρδιολόγου της οικογένειας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αιφνίδιος θάνατος φοιτητή σε παραλία. Συγκλονίζει η ανάρτηση του καρδιολόγου της οικογένειας

Βγαίνοντας από τη θάλασσα, ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε.

medlabnews.gr iatrikanea

Υπενθυμίζεται πως ο 23χρονος Θανάσης βρισκόταν για διακοπές στη Σίφνο μαζί με τους φίλους του όταν το μεσημέρι της Τρίτης, βγαίνοντας από τη θάλασσα, ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, αλλά ήταν ήδη αργά.

Συγκλονίζει η ανάρτηση του καρδιολόγου της οικογένειας του άτυχου 23χρονου, ο οποίος άφησε ξαφνικά την τελευταία του πνοή χθες, Τετάρτη, σε παραλία της Σίφνου.

Καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, ισχαιμία του μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα έδειξε η νεκροψία που έγινε στον 23χρονο φοιτητή που έχασε αιφνίδια τη ζωή του κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Σίφνο. Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, εντός περίπου 20 ημερών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 23χρονος είχε διαγνωστεί με κοροναϊό, όπως προκύπτει και από τα τεστ που είχε κάνει. Είχε μάλιστα ανεβάσει πυρετό, μία μέρα πριν χάσει τη ζωή του, ωστόσο ένιωσε καλύτερα και πήγε στην παραλία για μπάνιο.

Γιατροί εξηγούν πως ο κοροναϊός μπορεί να εμφανίσει επιπλοκές στη λειτουργία της καρδιάς και να ευθύνεται για τον αιφνίδιο θάνατο του νεαρού φοιτητή που, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχασε μέσα σε 15 λεπτά τη ζωή του.

Η ανάρτηση για τον 23χρονο που πέθανε ξαφνικά στη Σίφνο

Ο καρδιολόγος Παναγιώτης Ιακωβής, στηλιτεύοντας όσους έσπευσαν να βγάλουν ιατρικές γνωματεύσεις για τον χαμό του 23χρνου, αναφέρει:

«Η τραγική και αναπάντεχη απώλεια της ζωής ενός νέου παιδιού οφείλει να μας προβληματίζει όλους.

Πιο πολύ, όμως, οφείλει να βυθίσει σε περίσκεψη και αυτοκριτική όσους ανευθύνως, πρωίμως, βιαστικά και άνευ επιστημονικής τεκμηρίωσης, βγάζουν ιατρικές γνωματεύσεις. Την ίδια στιγμή που Γιατροί με απόλυτη γνώση του αντικειμένου τους διερευνούσαν με σοβαρότητα ένα τραγικό συμβάν, χιλιάδες δικαστές του διαδικτύου είχαν βγάλει και “διάγνωση”. Και δεν δίστασαν ούτε στιγμή να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο δράμα για να κάνουν το “κομμάτι” τους».

Και συνεχίζει:

«Ας τους ενημερώσουμε, λοιπόν, ότι στην Επιστήμη, πρώτα συλλέγουμε στοιχεία της Πραγματικότητος και μετά, με βάση αυτά, βγάζουμε συμπεράσματα. Και στη συγκεκριμένη τραγική περίπτωση, πρώτα γίνεται η Ιατροδικαστική διερεύνηση και μετά και με βάση αυτή, μιλάμε για “αιτίες θανάτου”.

Ο τραγικός χαμός του Θανάση, από καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, ισχαιμία μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα, ας γίνει μια νέα αρχή στη χρηστή διαχείριση λεπτών θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων