Εντονη ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων. Μπορεί τα ενεργά να φτάνουν τα 200.000 (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εντονη ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων. Μπορεί τα ενεργά να φτάνουν τα 200.000 (video)

Αύξηση του αριθμού των νέων μολύνσεων κυρίως στις τουριστικές περιοχές της χώρας

 επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Έντονη ανησυχία επικρατεί από την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού. Τα ενεργά κρούσματα μπορεί να φτάνουν και τα 200.000. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες όλο το επιστημονικό και δημοσιογραφικό επιτελείο του medlabnews.gr iatrikanea παρατηρούμε να αυξάνεται το ενδιαφέρον του κόσμου για να ενημερωθεί για τα συμπτώματα που κάνει ο κοροναϊός και για οποιαδήποτε είδηση που αφορά την Ομικρον και τις υποπαραλλαγές. Το ενδιαφέρον αυτό έχει 50πλασιαστεί. Μάλιστα είναι πολύ μεγαλύτερο από κάθε άλλη εποχή των τελευταίων δύο ετών. Άλλωστε είναι πολλοί οι ασθενείς που βλέπουμε στο περιβάλλον μας σε σχέση με άλλες εποχές. Και φυσικά βλέπουμε να νοσούν εμβολιασμένοι και άνθρωποι που είχαν ξανανοσήσει ακόμα και με Ομικρον.

Τα στοιχεία που κινητοποίησαν τον ΕΟΔΥ για την έκτακτη ενημέρωση συλλέχτηκαν τον τελευταίο μήνα. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τις τελευταίες ημέρες το πρόβλημα έχει γίνει πολύ πιο έντονο κάτι που δεν αποτυπώνεται σε στοιχεία μήνα. Ας ελπίσουμε ότι θα μείνουν οι εισαγωγές έτσι όπως είναι σήμερα αν και πολύ φοβόμαστε ότι το πρόβλημα είναι μπροστά μας καλοκαιριάτικα. Ο καθηγητής Σαρηγιάννης ανέφερε σήμερα και για 25.000 κρούσματα μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Αύξηση του αριθμού των νέων μολύνσεων κυρίως στις τουριστικές περιοχές της χώρας, καταγράφει ο ΕΟΔΥ τις τρεις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Στα νησιά του Ιονίου, το νότιο Αιγαίο, η Κρήτη και η Αττική καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη και τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού και αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας Δημήτρη Παρασκευή.

Όπως ανέφερε ο κ. Παρασκευής σε αυτές τις περιοχές η αύξηση των κρουσμάτων συνέβη νωρίτερα.

Τις τρεις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων στις ηλικίες 18 έως 24 ετών, ενώ η αύξηση στις άλλες ηλικιακές ομάδες είναι σταθερή. Όσον αφορά τις επαναλοιμώξεις και σε αυτές καταγράφεται αύξηση ανά εβδομάδα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, όπως αυξημένες είναι και οι νοσηλείες σε απλές κλίνες.




Ενθαρρυντικό για τους επιστήμονες είναι το γεγονός ότι η αύξηση των νοσηλίων στις απλές κλίνες δεν μεταφράζεται προς το παρόν τουλάχιστον, σε αύξηση των νοσηλειών σε κλίνες ΜΕΘ αλλά και αύξηση του αριθμού των θανάτων.

Όπως είπε, ο πρόεδρος του οργανισμού, όλη η Ευρώπη πλέον είναι στα κόκκινα όσον αφορά την πανδημία, τονίζοντας ότι είναι συνεχής η αύξηση των νέων κρουσμάτων σε όλες τις κεντρικές, νότιες και βόρειες χώρες της Ηπείρου. Όπως παρατήρησε αυξάνεται σταθερά και ο αριθμός των κρουσμάτων στην ηλικία άνω των 65 ετών, ενώ στις νοσηλείες τα περισσότερα κράτη δεν βρίσκονται στο κόκκινο. Χαμηλός παραμένει και ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Η μετάλλαξη που κυριαρχεί στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα -όπου φαίνεται ότι αφορά πάνω από τις μισές μολύνσεις - είναι η Όμικρον και οι παραλλαγές ΒΑ4 και ΒΑ5.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων