Αιφνίδιος θάνατος 19χρονης δόκιμου του Πολεμικού Ναυτικού. Αναζητείται η αιτία στην Τυνησία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αιφνίδιος θάνατος 19χρονης δόκιμου του Πολεμικού Ναυτικού. Αναζητείται η αιτία στην Τυνησία

Η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε

medlabnews.gr iatrikanea

Συγκλονισμένοι είναι άπαντες στο Πολεμικό Ναυτικό από τον τραγικό θάνατο μιας 19χρονης δοκίμου.

H 19χρονη μαζί με άλλους 158 σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, σε πλοίο με έπλεε προς την Ιταλία ενημέρωσε την Τρίτη ότι δεν ένιωθε καλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε πυρετό και σηψαιμία, ενώ σημειώνεται πως δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Αμέσως τα πλοία ανέβασαν ταχύτητα, φτάσανε στην Νάπολη της Ιταλίας.

Η νεαρή δόκιμος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όμως χτες η υγεία της άρχισε να χειροτερεύει με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στη ΜΕΘ όπου και κατέληξε.

Η σορός της άτυχης 19χρονης θα μεταφερθεί με S-130 πίσω στην Ελλάδα.

Εμπύρετοι δύο ακόμα Δόκιμοι

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες ακόμα δύο δόκιμοι έχουν εμφανίσει πυρετό, ωστόσο δεν φαίνεται να σχετίζονται τα συμπτώματα των δύο με το περιστατικό της κοπέλας.

Οι δύο δόκιμοι έχουν παρουσιάσει ήπια συμπτώματα με χαμηλό πυρετό και είναι αρνητικοί στον κοροναϊό.

Για προληπτικούς λόγους έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Νάπολης που βρισκόταν και η 19χρονη. Τα συμπτώματά τους παραπέμουν σε δηλητηρίαση ενώ έχουν ενημερωθεί και οι οικογένειές τους.

Πηγές του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρουν ότι έπειτα από τον τραγικό θάνατο της 19χρονης είναι πάρα πολύ προσεκτικοί ακριβώς διότι δεν γνωρίζουν την αιτία θανάτου της φοιτήτριας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού:

«Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

Ερευνάται αν σχετίζεται το ταξίδι στην Τυνησία

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τον αιφνίδιο θάνατο της 19χρονης ναυτικής δοκίμου. Και αυτό γιατί στο μικροσκόπιο έχει μπει το τριήμερο 18-21 Αυγούστου που τα δύο πλοία -το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» στο οποίο επέβαινε η άτυχη Θάλεια και η φρεγάτα «Κανάρης» με τους υπόλοιπους ναυτικούς δόκιμους- στο πλαίσιο του θερινού εκπαιδευτικού ταξιδιού είχαν δέσει στην Τυνησία και συγκεκριμένα στο λιμάνι Λαγκουλέτ. Ερευνάται λοιπόν αν στη διάρκεια κάποιας εξόδου από τα πλοία εκείνες τις ημέρες, η άτυχη Θάλεια έφαγε ή ήπιε κάτι που να της προκάλεσε δηλητηρίαση. Και αυτό παρά τις αυστηρές οδηγίες που δίνονται στους δοκίμους και στα πληρώματα των πλοίων να προσέχουν πάρα πολύ τι καταναλώνουν σε αυτές τις χώρες. Χαρακτηριστικό είναι πως στις οδηγίες τους τονίζεται ότι ακόμη και τα δόντια τους πρέπει να τα πλένουν μόνον με εμφιαλωμένο νερό!

Να σημειωθεί ότι κάποιες ημέρες πριν η 19χρονη είχε νοσήσει εν πλω από κοροναϊό, αλλά τις ημέρες που τα πλοία ήταν στην Τυνησία ήταν αρνητική καθώς είχε αποθεραπευτεί. Ωστόσο, ενδέχεται ο οργανισμός της να ήταν εξασθενημένος από τον κοροναϊό και η όποια λοίμωξη ή δηλητηρίαση να προκάλεσε τη βαριά νόσησή της.

Αμέσως μετά την αναχώρηση των δύο πολεμικών πλοίων από την Τυνησία και συγκεκριμένα το βράδυ ανάμεσα 22 και 23 Αυγούστου, η Θάλεια εμφάνισε υψηλό πυρετό. Στις 23 Αυγούστου το απόγευμα το πλοίο κατέπλευσε εσπευσμένα στη Νάπολη προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία η δόκιμος που είχε εμφανίσει πυρετό απροσδιόριστης αιτιολογίας που δεν μπορούσε να ελεγχθεί. Στις 24 Αυγούστου το πρωί η κατάστασή της επιδεινώθηκε και εισήχθη επειγόντως στη ΜΕΘ με τη διάγνωση να μιλά για σηψαιμία. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η άτυχη Θάλεια κατέληξε την επόμενη μέρα.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένεται να εξακριβωθούν από την νεκροψία και νεκροτομή που θα γίνουν από Ιταλούς ιατροδικαστές καθώς ο θάνατός της έλαβε χώρα επί ιταλικού εδάφους.

Σε φαστ φουντ η λύση του μυστηρίου;

Ήδη οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού έχουν ξεκινήσει την αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο της 19χρονης.

Η 19χρονη είχε άδεια και βγήκε όταν το πλοίο έφτασε στην Τυνησία και στο λιμάνι της Λαγκουλέτ. Εκεί γευμάτισε, σύμφωνα με πληροφορίες σε πολύ γνωστή αλυσίδα fast food έφαγε, γεγονός που ενισχύει την πιθανότητα δηλητηρίασης.

Οι έρευνες εστιάζουν στα βήματα της 19χρονης, πριν ακόμα ενημερώσει τους επικεφαλής του εκπαιδευτικού πλου για την αδιαθεσία της, με πυρετό. Σε αυτό, αναμένεται να σταθούν αρωγοί οι δόκιμοι της Σχολής, καθώς θεωρείται βέβαιο πως κάποιοι εξ αυτών έκαναν παρέα με την άτυχη 19χρονη και βγήκαν μαζί της σε εξόδους, σε λιμάνια που κατέπλευσαν η φρεγάτα «Κανάρης» και το Πετρελαιαγωγό «Προμηθέας».

Για παράδειγμα, το προηγούμενο λιμάνι από αυτό της Ιταλίας, ήταν, όπωβς προαναφέραμε στην Τυνησία και εκεί βγήκαν έξω οι δόκιμοι.

Μάλιστα, σημερινό δημοσίευμα του επίσημου ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ansa.it, αναφέρει ότι επειδή το προηγούμενο λιμάνι που είχαν επισκεφθεί στο πλαίσιο του ΘΕΠ ήταν το λιμάνι της Τυνησίας, όπου οι Δόκιμοι είχαν εξόδους στην ξηρά, και τα συμπτώματα προσομοίαζαν με αυτά των κορονοϊόπληκτων, τόσο η ατυχής Ναυτική Δόκιμος, όσο και οι δύο συμμαθητές της που εισήχθησαν με πυρετό και συμπτώματα τροφικής δηλητηριάσεως, θεωρήθηκαν – προληπτικώς – ως ύποπτα κρούσματα COVID-19 – και ελήφθησαν τα σχετικά μέτρα απομονώσεως τους.

Ωστόσο, ενδέχεται ο οργανισμός της να ήταν εξασθενημένος από τον κοροναϊό και η όποια λοίμωξη ή δηλητηρίαση να προκάλεσε τη βαριά νόσησή της.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα δυο δόκιμοι νοσηλεύονται με ελαφρά συμπτώματα πυρετού και πόνο στο στομάχι, στο νοσοκομείο της Νάπολη.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων