Διαδικτυακή Ημερίδα για τους Καρκίνους του Ουρογεννητικού Συστήματος, από την ΕΛΛΟΚ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Διαδικτυακή Ημερίδα για τους Καρκίνους του Ουρογεννητικού Συστήματος, από την ΕΛΛΟΚ

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, στις 16:00 - 18:35.
Διαδικτυακή Ημερίδα για τους Καρκίνους του Ουρογεννητικού Συστήματος, από την ΕΛΛΟΚ

medlabnews.gr iatrikanea

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου διοργανώνει επιστημονική ημερίδα για τους σημαντικότερους καρκίνους του ουρογεννητικού συστήματος (νεφρών, ουροδόχου κύστης, προστάτη), που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, στις 16:00 - 18:35.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την Ημερίδα εδώ

Ο καρκίνος του προστάτη παραμένει ο συχνότερος σε εμφάνιση καρκίνος στους άντρες στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί έναν από τους πλέον δύσκολους καρκίνους σε επίπεδο ψυχολογικής διαχείρισης. Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι ο πέμπτος συχνότερος καρκίνος στον Δυτικό κόσμο και ο τέταρτος σε εμφάνιση καρκίνος στη χώρα μας. Παρά τη συχνότητά του, όπως και για τον καρκίνο του προστάτη, δεν υπάρχει κατάλληλη ενημέρωση των πολιτών για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας. Την ίδια στιγμή, ο καρκίνος των νεφρών, είναι ο τρίτος σε συχνότητα εμφάνισης καρκίνος του ουροποιητικού συστήματος και τα τελευταία χρόνια σημειώνεται σημαντική πρόοδος στην αντιμετώπισή του.

Κοινό χαρακτηριστικό τους, που αποτελεί και σημαντικό εμπόδιο για την έγκαιρη διάγνωσή τους, είναι το γεγονός ότι συχνά είναι ασυμπτωματικοί στα αρχικά τους στάδια και το ότι φέρουν το “στίγμα” του καρκίνου, με τους ασθενείς να μην είναι σωστά και πλήρως ενημερωμένοι.

Ένα ιδιαίτερο πρόβλημα παραμένει το γεγονός ότι οι καρκίνοι του ουρογεννητικού συστήματος έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική επιβάρυνση των ασθενών σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλά και μεγάλες αλλαγές στις κοινωνικές τους σχέσεις, με τα ποσοστά αναζήτησης ψυχολογικής υποστήριξης να παραμένουν, εξαιτίας του στιγματισμού, ιδιαίτερα χαμηλά.

Η επιστημονική ημερίδα της ΕΛΛΟΚ στις 11 Οκτωβρίου, η οποία θα διεξαχθεί διαδικτυακά, θα εστιάσει στους τρόπους πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης των καρκίνων του ουρογεννητικού, καθώς και στο πολύ σημαντικό ζήτημα της ψυχολογικής υποστήριξης, η οποία πρέπει να παρέχεται στους ασθενείς ως αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας τους.

Ενδεικτικά, στη διαδικτυακή ημερίδα θα παρουσιαστούν:

• πληροφορίες για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη, της ουροδόχου κύστης, των νεφρών

• η σημασία της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του προστάτη

• ο ρόλος της εξατομικευμένης ιατρικής

• τη σημασία της ένταξης της ψυχολογικής υποστήριξης ως αναπόσπαστο τμήμα της θεραπείας των ασθενών.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας

Η ημερίδα απευθύνεται στα μέλη των συλλόγων ασθενών με καρκίνο, αλλά και στο ευρύ κοινό και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα και τη σελίδα της ΕΛΛΟΚ στο Facebook. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα διατεθεί ικανός χρόνος για ενεργή συμμετοχή του κοινού στη συζήτηση, με τη δυνατότητα ερωτήσεων προς τους ομιλητές.

Η διαδικτυακή ημερίδα της ΕΛΛΟΚ για τους καρκίνους του ουρογεννητικού συστήματος πραγματοποιείται με την Αιγίδα των:

• Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία - ΕΟΕ

• Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας – ΕΟΠΕ

• Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής – ΕΕΠΑ

• Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας - ΕΕΧΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων