Πατέρας Αντώνιος. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά; Τι λέει ο δωρητής βιομήχανος Λούλης | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πατέρας Αντώνιος. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά; Τι λέει ο δωρητής βιομήχανος Λούλης

"Δεν ανήκω στην κατηγορία εκείνων που σπεύδουν και βγάζουν καταδικαστικές αποφάσεις πριν τη Δικαιοσύνη", είπε ο βιομήχανος Κώστας Λούλης

medlabnews.gr 

Τις τελευταίες ημέρες δεν είχε εμφανιστεί ο πατέρας Αντώνιος. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι επίσημη καταγγελίας είναι μία οι υπόλειπες είναι καταγγελίες σε κανάλια και καμιά αρχή δεν έχει ακόμα καλέσει τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα να δώσους εξηγήσεις και ακόμα περισσότερο να απολογιθεί και φυσικά δεν τους έχει αποδοθεί καμια κατηγορία.

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο πατέρας Αντώνιος μετά τη «βροχή» καταγγελιών εις βάρος του σχετικά με την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με τη τηλεόραση του Star, o πάτερ Αντώνιος είναι φιλοξενούμενος σε σπίτι στελέχους της δομής και από εκεί δηλώνει:

«Δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;»

Ο πάτερ Αντώνιος, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, βρίσκεται κλεισμένος σε ένα δωμάτιο, δεν μιλά με κανέναν δικηγόρο και δεν έχει τηλεόραση, ούτε διαδίκτυο. Μάλιστα, φέρεται να είναι σε κακή κατάσταση και δέχεται την υποστήριξη γιατρού και ψυχολόγου.

Η πρεσβυτέρα είναι εκείνη που του μεταφέρει κάποιες εξελίξεις, αλλά όχι όλες τις πληροφορίες που βγαίνουν στο φως, καθώς φέρεται να μην μπορεί να τις διαχειριστεί. Οι αρχές γνωρίζουν τον ακριβή τόπο διαμονής του και του έχουν ζητήσει να τους ενημερώσει αν μετακινηθεί, γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να τον καλέσουν.

Δηλώσεις πάντως έκαναν και οι συνεργάτες του πάτερ Αντώνιου: «Δεν είναι αλήθεια οι καταγγελίες. Πίσω από αυτές υπάρχουν θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα», σχολιάζουν. «Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη».

Όσον αφορά τον 19χρονο που έκανε τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου», επέστρεψε στον Βόλο και ζητά και από άλλα παιδιά που μεγάλωσαν στην Κιβωτό να μιλήσουν και να αποκαλύψουν, όπως λέει, τι συνέβαινε εκεί.

Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα αναφέρει: «Για όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει υπάρχουν απαντήσεις και για τον καθένα έχουμε κάνει χίλια καλά».

Δηλώσεις πάντως έκαναν και οι συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου. «Δεν είναι αλήθεια οι καταγγελίες. Πίσω από αυτές υπάρχουν θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα», σχολιάζουν.

Λούλης: "Σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας", λέει ο βιομήχανος και δωρητής της Κιβωτού του Κόσμου

Επιφυλάξεις ως προς τις καταγγελίες που βαραίνουν την Κιβωτό του Κόσμου εξέφρασε ο δωρητής της ΜΚΟ και βιομήχανος, Κώστας Λούλης, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι "σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας". Ερωτηθείς για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, ο κ. Λούλης είπε ότι γνώρισε τον ιερέα πριν από 7-8 χρόνια και απέναντί του είδε έναν συμπαθέστατο και αξιαγάπητο άνθρωπο, που επιτελούσε ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό έργο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Λούλης έχει δωρίσει στην Κιβωτό του Κόσμου αγρόκτημα στην περιοχή Διμηνίου και προ πέντε ετών δώρισε και δεύτερο ακίνητο ιδιοκτησίας του στον Άνω Βόλο.

"Τα δύο ακίνητα αποτελούν κοινωνικές εστίες για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς της Κιβωτού", όπως είχε ανακοινώσει τότε ο κ. Κώστας Λούλης.

"Ανήκω στην κατηγορία των πολιτών που σέβονται και εκτιμούν το επίτευγμα του πολιτισμού μας, που είναι το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι να τελεσιδικήσει μία υπόθεση. Δεν ανήκω στην κατηγορία εκείνων που σπεύδουν και βγάζουν καταδικαστικές αποφάσεις πριν τη Δικαιοσύνη", είπε χαρακτηριστικά.

"Είμαι και εγώ, ένας από αυτούς τους ανθρώπους που εκτίμησαν πραγματικά, τον π. Αντώνιο και το έργο του, όπως τον εκτίμησαν τόσοι και τόσοι. Τον βράβευσε η Ακαδημία Αθηνών, ανακηρύχθηκε Πολίτης της Ε.Ε, κάποια χρονιά. Φυσικά, όλα αυτά τα γεγονότα δεν είναι καθόλου ευχάριστα, αλλά πιστεύω πρέπει να περιμένουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης για να πάρουμε μια θέση", πρόσθεσε. Τα περίπου 500 παιδιά που φιλοξενεί η «Κιβωτός του Κόσμου» έχουν την ανάγκη μας, και το πιο σημαντικό, ακόμα και σήμερα, είναι να συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε, επισήμανε ο κ. Λούλης. 

 Σε ό,τι αφορά το πράσινο κλουβί της «τιμωρίας», ο γνωστός βιομήχανος σχολίασε πως δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη μαρτυρία της μητέρας, διερωτήθηκε ωστόσο, γιατί τόσον καιρό δεν είχε προχωρήσει σε καταγγελίες.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων