Διεθνές ογκολογικό συνέδριο στο Νοσοκομείο Ρόδου με πρόεδρο τον Δρ. Δημήτρη Ματθαίο. Πρωτοποριακές εξελίξεις στον καρκίνο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Διεθνές ογκολογικό συνέδριο στο Νοσοκομείο Ρόδου με πρόεδρο τον Δρ. Δημήτρη Ματθαίο. Πρωτοποριακές εξελίξεις στον καρκίνο

Στο Ογκολογικό Τμήμα του Γ.Ν. Ρόδου εφαρμόζουμε ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην αντιμετώπιση του Ογκολογικού ασθενούς

 

 medlabnews.gr iatrikanea


Μια τεράστιας σημασίας επιστημονική εκδήλωση διεθνούς εμβέλειας διοργανώθηκε από το Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» με τη συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων από όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, στο διήμερο 25-26 Νοεμβρίου 2022 η καρδιά της Ογκολογίας χτύπησε στη Ρόδο, με τη διεξαγωγή του Διεθνούς Διαδικτυακού Συνεδρίου που διοργάνωσε για 3η χρονιά το Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

O πέμπτος χρόνος λειτουργίας του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, σημαδεύτηκε από την για τρίτη χρονιά σημαντική αυτή επιστημονική εκδήλωση, που συγκέντρωσε τα φώτα τόσο της ελληνικής όσο και της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, με πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής τον παθολόγο ογκολόγο του Νοσοκομείου Ρόδου Δρ. Δημήτρη Ματθαίο, καθιστώντας σημείο αναφοράς ανά τον κόσμο το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο της Ρόδου.

Στο σημαντικό αυτό Συνέδριο συμμετείχαν καταξιωμένοι επιστήμονες ιατροί από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική, από ελληνικά πανεπιστήμια και ογκολογικά κέντρα, όπως επίσης και από φημισμένα κορυφαία κέντρα της Αμερικής, της Ευρώπης και Μέσης Ανατολής (University of Minessota-USA, Tufts University School of Medicine, Boston Massachusetts-USA , “Regina Elena” National Cancer institute, Rome-Italy, University Hospitals Coventry and Warwickshire (UHCW) NHS Trust-UK, University of Liege-Belgium, University of Cologne-Germany, University of Pennsylvania-USA, NCODA New York- USA, Sheba Medical Center Tel-Hashomer-Israel, Thoracic Oncology Center, Karolinska University Hospital, Stockholm, Sweden).

Οι επιστήμονες συζήτησαν θέματα αιχμής και τέθηκαν επί τάπητος όλες οι τελευταίες εξελίξεις στην Ογκολογία που αφορούν τους βιοδείκτες και την Μοριακή Βιολογία, την υποστηρικτική φροντίδα, την Ανοσοθεραπεία, την διατομεακή αντιμετώπιση της μεταστατικής νόσου και τα πολλά υποσχόμενα καινούργια φάρμακα που δοκιμάστηκαν σε κλινικές μελέτες και πρόκειται να προσφέρουν όφελος στην ολική επιβίωση των ασθενών αλλά και ποιότητα ζωής, που όπως τονίστηκε στο συνέδριο, είναι το τελικό ζητούμενο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, παθολόγος οικολόγος, διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Ρόδου Δρ. Δημήτρης Ματθαίος μιλώντας στη «δημοκρατική», «μέρα με τη μέρα βλέπουμε ότι ο καρκίνος γίνεται μια χρόνια νόσος όπως για παράδειγμα ο σακχαρώδης διαβήτης, ενώ οι νέες θεραπείες πρόκειται να βελτιώσουν και την ποιότητα ζωής των ασθενών. Τελικό ζητούμενο των προσπαθειών μας είναι να δώσουμε όχι μόνο πολλά χρόνια ζωής, αλλά και ζωή στα χρόνια». Στο Ογκολογικό Τμήμα του Γ.Ν. Ρόδου εφαρμόζουμε ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην αντιμετώπιση του Ογκολογικού ασθενούς και είμαστε σε διαρκή επαφή με κέντρα της Ελλάδος και του εξωτερικού, ώστε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους κατοίκους των Δωδεκανήσων». Η σημαντική αυτή επιστημονική εκδήλωση διεθνούς εμβέλειας, καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο αφενός ότι και τα περιφερειακά νοσοκομεία μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο παρά την απόστασή τους από το κέντρο και την υποστελέχωση που αποτελεί την μεγαλύτερη πληγή των νοσηλευτικών ιδρυμάτων εκτός της πρωτεύουσας και αφετέρου ότι οι καταξιωμένοι επιστήμονες μπορούν να παράξουν σημαντικό έργο ακόμα κι αν βρίσκονται μακριά από αστικά κέντρα.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι στις 16 Ιουνίου 2022 στην Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Ρόδου υπό την επίβλεψη του Δρ Δημήτρη Ματθαίου, υπεβλήθη ο πρώτος ασθενής από τα Δωδεκάνησα και ανάμεσα στους πρώτους στην Ελλάδα, σε μια πρωτοποριακή θεραπεία που αφορά στον καρκίνο του προστάτη, η οποία γίνεται σε πολύ εξειδικευμένα κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης. Πρόκειται για την θεραπεία με ραδιενεργό Lutetium-177 PSMA που αφορά ασθενείς με μεταστατικό ορμονοάντοχο καρκίνο προστάτη όπου έχουν εξαντληθεί οι υπάρχουσες θεραπευτικές επιλογές.

Να σημειωθεί ότι το MD Anderson Cancer Center των ΗΠΑ στο οποίο μετεκπαιδεύτηκε ο Δρ Δημήτρης Ματθαίος, είναι το πρώτο στην παγκόσμια κατάταξη αντικαρκινικό κέντρο έρευνας και θεραπείας σε όλες τις αξιολογήσεις που έχουν δημοσιευθεί επί σειράν ετών, ενώ έχει τιμηθεί με μια σειρά υποτροφιών και βραβείων, μεταξύ των οποίων με την υποτροφία-βραβείο που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ογκολογίας για την μετεκπαίδευση στο Εθνικό Αντικαρκινικό Κέντρο της Ιταλίας στο Μιλάνο, υποτροφία που δίδεται κατ’ έτος σε 2 έως 5 ογκολόγους παγκοσμίως. Παράλληλα τιμήθηκε από την Ευρωπαϊκή εταιρεία Ογκολογίας με μια σειρά υποτροφιών-grants για την συμμετοχή του σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια με αντικείμενο την ογκολογική έρευνα.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων