Έγινε απόπειρα μεταφοράς σε φορολογικό παράδεισο 35 εκατ. ευρώ από την Καϊλή. Η φωτό του Μαργαρίτη Σχοινά στο Κατάρ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έγινε απόπειρα μεταφοράς σε φορολογικό παράδεισο 35 εκατ. ευρώ από την Καϊλή. Η φωτό του Μαργαρίτη Σχοινά στο Κατάρ

Στο σπίτι Καϊλή στις Βρυξέλλες βρέθηκαν τσάντες με μεγάλα χρηματικά ποσά.

 medlabnews.gr

Την ώρα που οι βελγικές Αρχές δίνουν σε... δόσεις τις πληροφορίες γύρω από το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στο Ευρωκοινοβούλιο με φόντο το Κατάρ και στο οποίο εμπλέκεται η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, το δικό του σχόλιο, έκανε ένας άλλος ευρωβουλευτής, ο Γιώργος Κύρτσος.

O Γιώργος Κίρτσος στάθηκε στην πληροφορία, πως υπήρξε ακόμη και απόπειρα να σταλούν εκατομμύρια ευρώ σε offshore

Ο ίδιος στάθηκε στα βελγικά δημοσιεύματα γύρω από τις τσάντες με χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της, αλλά και στο ότι ο πατέρας της εντοπίστηκε με μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα να προσπαθεί να διαφύγει από τις Βρυξέλλες. Παράλληλα, στάθηκε στην πληροφορία, πως υπήρξε ακόμη και απόπειρα να σταλούν εκατομμύρια ευρώ σε offshore.

Συγκεκριμένα, έγραψε στο Twitter:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα βελγικού Τύπου:

Στο σπίτι Καϊλή στις Βρυξέλλες βρέθηκαν τσάντες με μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο πατέρας της συνελήφθη στις Βρυξέλλες με χαρτοφύλακα με χρήματα.

Έγινε προσπάθεια μεταφοράς λογαριασμού ύψους… 35 εκατ. ευρώ σε φορολογικό παράδεισο.

Πρόκληση χωρίς όρια!».

Κύρτσος: Η φωτογραφία του χαμογελαστού Μαργαρίτη Σχοινά με την Καϊλή με βάζει σε σκέψεις

Σε σκέψεις μπαίνει ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος που με tweet του αναρωτιέται πως ένα τόσο άτομο όπως ο Μαργαρίτης Σχοινάς «δεν είχε αντιληφθεί τίποτα από τις κινήσεις Καϊλή».

Ειδικότερα ο κ. Κύρτσος σχολιάζει: «Η φωτογραφία του χαμογελαστού Μαργαρίτη Σχοινά με την Καϊλή, στο Κατάρ, με βάζει σε σκέψεις. Ένας τόσο έμπειρος, πρώην στενός συνεργάτης του Γιούνκερ, με καλή διεθνή διασύνδεση, δεν είχε αντιληφθεί τίποτα από τις κινήσεις Καϊλή, που διασύρουν διεθνώς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς;».

Στο κάδρο και ο Σχοινάς

Νωρίτερα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς μπήκε στο «κάδρο» της υπόθεσης διαφθοράς με το Κατάρ, που ξέσπασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οδήγησε στη σύλληψη της Εύας Καϊλή, αντιπροέδρου του Σώματος.

Συγκεκριμένα, η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» τονίζει σε σχετικό δημοσίευμά της, την Κυριακή (11/12), ότι η έρευνα των βελγικών αρχών πρόκειται να διευρυνθεί. Ειδικότερα, επισημαίνεται στο άρθρο το εξής: «Η Αστυνομία ήθελε να επιταχύνει τις έρευνες επειδή φοβόταν ότι, με το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τη διακοπή των εργασιών του Κοινοβουλίου για τις διακοπές των Χριστουγέννων, θα μπορούσαν να εξαφανιστούν πολλά (με την έννοια των βαλιτσών με χρήματα). Μάλλον δεν είχαν άδικο. Αλλά τις επόμενες ώρες θα γίνει κατανοητό αν και πώς θα επιτευχθεί το δεύτερο επίπεδο: η βελγική αστυνομία ρωτά τους Παντσέρι και Τζόρτζι για ποιον προορίζονταν τα μετρητά, που βρέθηκαν στο σπίτι τους, με τους κοριούς στο χέρι. Επομένως, δεν θα μπορέσουν να πουν πολλά ψέματα».

Ακόμα προστίθεται το εξής: «οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ο συνδικαλιστής Βιζεντίνι και ο πρόεδρος της ΜΚΟ «No Peace Without Justice», Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα, θα ερωτηθούν για τις σχέσεις τους με το Κατάρ. Αλλά η έρευνα θα μπορούσε να προχωρήσει ακόμη παραπέρα».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων