Συγκινητικό. Μωράκι λίγων ημερών έπαθε ανακοπή και αστυνομικός το επανέφερε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συγκινητικό. Μωράκι λίγων ημερών έπαθε ανακοπή και αστυνομικός το επανέφερε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ (video)

Αστυνομικός, με το φιλί της ζωής, έσωσε νεογένητο αγοράκι

 medlabnews.gr iatrikanea

Αστυνομικός, με το φιλί της ζωής, έσωσε νεογέννητο αγοράκι το οποίο την ώρα της μεταφοράς του στο Νοσοκομείο Παίδων από την Κοκκινιά, έπαθε ανακοπή και μελάνιασε.

Η Άμεση Δράση έλαβε κλήση για το επείγον περιστατικό, όπως ενημερώνει ο εκφωνητής της Ά.Δ., αντιπρόεδρος της Ε.ΑΣ.Υ.Α. και αντιπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Χρήστος Μπαλάσκας. Η μητέρα και το βρέφος μπήκαν στο περιπολικό αλλά κατά τη διάρκεια της διακομιδής το μωρό έπαθε ανακοπή και μελάνιασε.

Τότε ο συνοδός του περιπολικού έσωσε το παιδάκι αφού άρχισε να του κάνει κάρπα και να του δίνει το φιλί της ζωής, εν κινήσει καθώς γνώριζε τη μέθοδο αυτή, αν και δεν το είχε κάνει ξανά. Μάλιστα, το περιπολικό έφτασε στο Παίδων από την Κοκκινιά σε λιγότερο από 8 λεπτά, με τη βοήθεια δικυκλιστών.

Έγραψε ο Χρήστος Μπαλάσκας. Σήμερα το πρωί 11:30, ο εκφωνητής της Δ αλλαγής της Α.Δ. έλαβε επείγουσα κλήση για νεογέννητο μωρό αγοράκι, εγγονάκι συναδέλφου της Α αλλαγής της άμεσης δράσης, το οποίο δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Το Α 8-1 της Δ αλλαγής έλαβε το σήμα και σε ένα λεπτό ήταν στο σημείο. Η μητέρα και το βρέφος μπήκαν στο περιπολικό διότι το κάθε δευτερόλεπτο μετρούσε και δεν υπήρχε χρόνος για αναμονή του ΕΚΑΒ. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής το μωρό έπαθε ανακοπή και μελάνιασε. Τότε ο συνοδός του περιπολικού άρπαξε το παιδάκι και άρχισε να του κάνει κάρπα και να του δίνει το φιλί της ζωής, εν κινήσει. Ο εν λόγω συνάδελφος ήταν ευτυχώς γνώστης της μεθόδου και παρόλο που δεν το είχε ξανακάνει σε μωρό, ως δια μαγείας το βρέφος άρχισε να αναπνέει και να βήχει. Το θαύμα είχε γίνει. Απο την Κοκκινιά σε λιγότερο απο 8 λεπτά το περιπολικό με τη βοήθεια δικυκλιστών ήταν στο νοσοκομείο παίδων. Η ζωή του είχε σωθεί. Ο παππούς είναι αμεσοδρασίτης επι 35 χρόνια σαν Α 9-1/Α και φέτος συνταξιοδοτείται. Απευθύνθηκε στην οικογένειά του . Στην άμεση δράση. Συγχαρητήρια στον οδηγό του Α8-1/Δ αλλαγής για την γρήγορη οδήγησή του μέχρι το νοσοκομείο και στον συνοδό εξ αιτίας του οποίου το βρέφος ζει και πάει όλο και καλύτερα. Επίσης μπράβο στους δικυκλιστές της Α.Δ. για την συνδρομή τους, καθώς και στον εκφωνητή ο οποίος συντόνισε τέλεια την όλη επιχείρηση. Φίλε Γιάννη το εγγονάκι σου μαζί με το δίδυμο αδερφάκι του θα μεγαλώσουν και θα τα χαίρεσαι.  Τα θαύματα τελικά γίνονται. Το παιδάκι πήγε και ήρθε. Είναι νικητής.


 Στην Ελλάδα ελάχιστοι πολίτες του γενικού πληθυσμού είναι εκπαιδευμένοι στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και την χρήση των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AEDs), με αποτέλεσμα να μην αρχίζει έγκαιρα η αναζωογόνηση του θύματος από τους πρώτους παρευρισκόμενους και τα θύματα πνιγμού να βρίσκουν τον θάνατο.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων