Συγκλονίζει ο πατέρας της 4χρονης με τον στρεπτόκοκκο στην Βρετανία. Αυξάνονται οι θάνατοι των παιδιών. Τα συμπτώματα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συγκλονίζει ο πατέρας της 4χρονης με τον στρεπτόκοκκο στην Βρετανία. Αυξάνονται οι θάνατοι των παιδιών. Τα συμπτώματα

Ο στρεπτόκοκκος είναι μια βακτηριακή λοίμωξη που έχει ως βασικό γνώρισμα τον έντονο πόνο στον λαιμό. Τα συμπτώματα που πρέπει να οδηγήσουν σε γιατρό

 medlabnews.gr iatrikanea

Μάχη για τη ζωή της εξακολουθεί να δίνει μια τετράχρονη στη Βρετανία η οποία μολύνθηκε από στρεπτόκοκκο, με τον πατέρα της να λέει πως το μικροσκοπικό της σώμα έχει «καταστραφεί» από τη βακτηριακή λοίμωξη.

Ο στρεπτόκοκκος είναι μια βακτηριακή λοίμωξη που έχει ως βασικό γνώρισμα τον έντονο πόνο στον λαιμό. Τα συμπτώματα που πρέπει να σας στείλουν στο γιατρό.

Η Καμίλα Ρόουζ Μπερνς, από το Μπόλτον της Αγγλίας, παραμένει σε αναπνευστήρα στο νοσοκομείο παίδων στο Λίβερπουλ, την ώρα που γίνεται γνωστό πως ένα ακόμη παιδί -το έβδομο- πέθανε από τον στρεπτόκοκκο Α.

«Έχει καταστραφεί το σώμα της»

Ο πατέρας της Καμίλα, Ντιν Μπερνς, δεν έχει φύγει από το πλευρό της από τότε που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο πριν από 10 ημέρες - 24 ώρες αφότου τους έστειλαν σπίτι, όταν οι γιατροί απέδωσαν τους πόνους στο στήθος της σε αναγωγές από επανειλημμένους εμετούς.

Μιλώντας σήμερα το πρωί από το νοσοκομείο για να προειδοποιήσει άλλους γονείς ώστε να είναι σε εγρήγορση, είπε «Ακόμα παλεύει για τη ζωή της. Το σώμα της έχει καταστραφεί», προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε τι συνέβη. Ο πόνος είναι αδιανόητος. Είναι τόσο όμορφη, τόσο πολύτιμη και απλά το ξεχωριστό μας κοριτσάκι. Θέλουμε την οικογένειά μας πίσω».

Και έβδομο παιδί χάνει τη ζωή του από στρεπτόκοκκο Α

Εν τω μεταξύ, σήμερα έγινε γνωστό πως ένα 7ο παιδί έχασε τη ζωή του από στρεπτόκοκκο στην Αγγλία, με τους γονείς να ενημερώνονται ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν τα παιδιά τους αρρωστήσουν.

Μιλώντας σήμερα το πρωί από το νοσοκομείο για να προειδοποιήσει άλλους γονείς ώστε να είναι σε εγρήγορση, είπε «Ακόμα παλεύει για τη ζωή της. Το σώμα της έχει καταστραφεί», προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε τι συνέβη. Ο πόνος είναι αδιανόητος. Είναι τόσο όμορφη, τόσο πολύτιμη και απλά το ξεχωριστό μας κοριτσάκι. Θέλουμε την οικογένειά μας πίσω».

Και έβδομο παιδί χάνει τη ζωή του από στρεπτόκοκκο Α Εν τω μεταξύ, σήμερα έγινε γνωστό πως ένα 7ο παιδί έχασε τη ζωή του από στρεπτόκοκκο στην Αγγλία, με τους γονείς να ενημερώνονται ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν τα παιδιά τους αρρωστήσουν.

Η αύξηση των κρουσμάτων λοίμωξης με στρεπτόκοκκο ομάδας Α στη Μεγάλη Βρετανία, με εφτά παιδιά κάτω των δέκα ετών να έχουν χάσει την ζωή τους σε διάστημα ενός μήνα, χτύπησε καμπανάκι συναγερμού στις υγειονομικές αρχές, δεδομένων των επιπτώσεων της πανδημίας στο ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών και σε συνδυασμό με τις αναπνευστικές λοιμώξεις (γρίπη,αναπνευστικός συγκυτιακός ιός RSV)που βρίσκονται σε έξαρση φέτος το χειμώνα.

Οι υγειονομικές αρχές στη Βρετανία εξέδωσαν ένα «επείγον μήνυμα δημόσιας υγείας» προς τους γενικούς γιατρούς, καθώς ένα 12χρονο αγόρι που φοιτούσε σε γυμνάσιο του Λονδίνου έγινε το τελευταίο θύμα του στρεπτόκοκκου Α. Η προειδοποίηση από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου προέτρεψε τους γιατρούς να ορίσουν ένα «χαμηλό όριο» για την αποστολή παιδιών με συμπτώματα στο νοσοκομείο και τη χορήγηση αντιβιοτικών.

Το τελευταίο θύμα ήταν μαθητής δευτέρας γυμνασίου στο σχολείο Colfe's School στο Lewisham, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο. Είναι ο πρώτος μαθητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πέθανε από την τρέχουσα επιδημία.

Τι είναι ο στρεπτόκοκκος Α;

Ο στρεπτόκοκκος Α, ιατρικά γνωστός ως στρεπτόκοκκος της ομάδας Α, είναι βακτήρια που προκαλούν μια σειρά λοιμώξεων, όπως στρεπτόκοκκο στον λαιμό, αμυγδαλίτιδα και impetigo (μολυσματικό κηρίο) - μια δερματική λοίμωξη. Μπορεί, επίσης, να προκαλέσει οστρακιά.

Τα βακτήρια, τα οποία μπορεί να μην προκαλούν συμπτώματα, μπορούν να βρεθούν στον λαιμό, στο δέρμα και στην αναπνευστική οδό όσων έχουν μολυνθεί. Κι ενώ η συντριπτική πλειονότητα των λοιμώξεων από στρεπτόκοκκο Α είναι σχετικά ήπιες, μερικές φορές το μικρόβιο μπορεί να οδηγήσει στον δυνητικά απειλητικό για τη ζωή ρευματικό πυρετό εάν δεν αντιμετωπιστεί. Το βακτήριο μπορεί, σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, να προκαλέσει μια θανατηφόρα ασθένεια που ονομάζεται διεισδυτική στρεπτοκοκκική νόσος της ομάδας Α (iGAS).

Τι είναι η διεισδυτική στρεπτοκοκκική νόσος της ομάδας Α;

Η διεισδυτική νόσος του στρεπτόκοκκου της ομάδας Α συμβαίνει όταν τα βακτήρια διεισδύουν βαθιά στο σώμα, όπως στο αίμα, σε βαθιά μυϊκά στρώματα ή στους πνεύμονες.

Δύο από τις πιο σοβαρές αλλά σπάνιες μορφές διεισδυτικής νόσου είναι η νεκρωτική απονευρωσίτιδα και το σύνδρομο στρεπτοκοκκικού τοξικού σοκ. Η νεκρωτική απονευρωσίτιδα είναι επίσης γνωστή ως «σαρκοφάγος νόσος» και μπορεί να εμφανιστεί εάν μολυνθεί μια πληγή.

Το στρεπτοκοκκικό σύνδρομο τοξικού σοκ είναι μια ταχέως εξελισσόμενη λοίμωξη που προκαλεί χαμηλή αρτηριακή πίεση/σοκ και βλάβη σε όργανα όπως τα νεφρά, το ήπαρ και οι πνεύμονες. Αυτός ο τύπος τοξικού σοκ εμφανίζει υψηλό ποσοστό θανάτου.

Ποια είναι τα συμπτώματα του στρεπτόκοκκου Α;

Αν και ο στρεπτόκοκκος Α μπορεί να προκαλέσει πολλές διαφορετικές σοβαρές ασθένειες, τείνει να ξεκινά με μερικά τυπικά συμπτώματα.

Τα σημάδια λοίμωξης από στρεπτόκοκκο Α περιλαμβάνουν εξάνθημα, πονόλαιμο, αναψοκοκκινισμένα μάγουλα, μυϊκούς πόνους, υψηλό πυρετό, κόπωση, ωτίτιδα και πληγές στο δέρμα. Τα συμπτώματα διαρκούν για μια εβδομάδα, σύμφωνα με το NHS.

Ορισμένοι άνθρωποι που φέρουν τον στρεπτόκοκκο Α δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, αλλά εξακολουθούν να έχουν εξίσου μεγάλες πιθανότητες να μεταδώσουν το μικρόβιο όπως εκείνοι που έχουν ορατή ασθένεια. Συνήθως χρειάζονται δύο έως πέντε ημέρες για να αρρωστήσετε μετά την έκθεση στο βακτήριο.

Το Impetigo είναι μια δερματική λοίμωξη που ξεκινά με κόκκινες πληγές ή φουσκάλες που στη συνέχεια σκάνε, αφήνοντας κρούστα, χρυσές κηλίδες. Η λοίμωξη μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά.

Τα συμπτώματα της οστρακιάς συχνά μοιάζουν με αυτά της γρίπης, όπως υψηλός πυρετός, πονόλαιμος και πρησμένοι αδένες στον λαιμό. Ένα εξάνθημα εμφανίζεται 12 έως 48 ώρες αργότερα, ξεκινώντας από το στήθος και το στομάχι και στη συνέχεια εξαπλώνεται. Μια λευκή επίστρωση εμφανίζεται επίσης στη γλώσσα, η οποία ξεφλουδίζει, αφήνοντάς την κόκκινη, πρησμένη και καλυμμένη με μικρά εξογκώματα.

Τα σημάδια της νεκρωτικής απονευρωσίτιδας περιλαμβάνουν πυρετό (υψηλό πυρετό άνω των 38), έντονο πόνο και πρήξιμο και ερυθρότητα στο σημείο της πληγής.

Τα πρώιμα σημεία και συμπτώματα του τοξικού σοκ μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, ζάλη, σύγχυση, χαμηλή αρτηριακή πίεση, εξάνθημα και κοιλιακό άλγος.

Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε

Τα συμπτώματα του στρεπτόκοκκου Α περιλαμβάνουν πονόλαιμο, πυρετό και δερματικές παθήσεις. Οι λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο Α είναι συνήθως ήπιες, αλλά σε μικρό αριθμό περιπτώσεων οι ασθενείς μπορεί να αρρωστήσουν σοβαρά.

Τα συμπτώματα όμως που πρέπει να μας ανησυχήσουν και να απευθυνθούμε σε γιατρό είναι:

-Πονόλαιμος μαζί με πρησμένους λεμφαδένες

-Πονόλαιμος που διαρκεί περισσότερο από 2 μέρες

-Υψηλός πυρετός (πάνω από 38,5°C) σε μεγαλύτερα παιδιά, ή πυρετός που διαρκεί περισσότερο από 48 ώρες

-Πονόλαιμος μαζί με εξάνθημα

-Αναπνευστικά προβλήματα

Το ΕΣΥ συνιστά στους ανθρώπους να επισκεφθούν τον γιατρό τους εάν ο πονόλαιμος δεν βελτιωθεί μετά από μια εβδομάδα, εάν τα συμπτώματά τους τους προκαλούν ανησυχία, εάν έχουν υψηλή θερμοκρασία ή αν αισθάνονται ζέστη και ρίγος. Όσοι έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως αυτοί που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, θα πρέπει επίσης να δουν έναν γιατρό.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων