Αρίστευσε η Ελληνική Ομάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής, υποψήφιοι για πρόσωπα της χρονιάς δύο μαθητές! | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αρίστευσε η Ελληνική Ομάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής, υποψήφιοι για πρόσωπα της χρονιάς δύο μαθητές!

Τρία ασημένια μετάλλια και ένα χάλκινο έφεραν στη χώρα μας οι μαθητές!
Αρίστευσε η Ελληνική Ομάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής, υποψήφιοι για πρόσωπα της χρονιάς δύο μαθητές!

medlabnews.gr iatrikanea

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Εθνικής Αποστολής στην 1η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής Junior (IOAA-jr) που διοργανώθηκε στην πόλη Campulung Moldovenesc της Ρουμανίας από τις 30/10/2022 έως τις 06/11/2022.

Η Ελληνική ομάδα αρίστευσε κατακτώντας τρία ασημένια μετάλλια με τους μαθητές Γιώργο Μελίστα, Ανδρέα Τζιόλα και Νικόλα Κουστουμπάρδη, ένα χάλκινο μετάλλιο με τον μαθητή Απόστολο Σαρακατσάνο και μία Εύφημη Μνεία με τον μαθητή Απόστολο-Ταξιάρχη Κούρτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μαθητής Γιώργος Μελίστας έλαβε το 1ο βραβείο για την καλύτερη επίδοση στις Παρατηρήσεις με τηλεσκόπιο και το 1ο βραβείο για την καλύτερη επίδοση σε παρατηρήσεις επί χάρτου.

Επιπλέον, μετά την τεράστια διάκριση που πέτυχαν στη Διεθνή Ολυμπιάδα, οι μαθητές Νικόλας Κουστουμπάρδης και Γιώργος Μελίστας είναι υποψήφιοι στον διαγωνισμό για τα πρόσωπα της χρονιάς.

Ο Νικόλας Κουστουμπάρδης είναι μαθητής της Γ΄ Τάξης του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση, ενώ ο Γιώργος Μελίστας είναι μαθητής του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου κατέκτησε επίσης το ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση, απέσπασε το 1ο βραβείο για την καλύτερη επίδοση στις Παρατηρήσεις με Τηλεσκόπιο, καθώς και το 1ο βραβείο για την καλύτερη επίδοση σε Παρατηρήσεις επί Χάρτου. Το αστρικό ταξίδι και των δυο νέων συνεχίζεται αμείωτο και στη διάρκεια του 2023 και στόχος είναι να φτάσουν μέχρι τα πέρατα του σύμπαντος!

Πηγή astronomos.gr και prosopaxronias.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων