Εργαστηριακοί γιατροί και πολυϊατρεία: «Ο ΕΟΠΥΥ γιορτάζει το μνημόσυνό μας!» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εργαστηριακοί γιατροί και πολυϊατρεία: «Ο ΕΟΠΥΥ γιορτάζει το μνημόσυνό μας!»

«Οι ιατροί φεύγουν στο εξωτερικό. Τα ιατρεία και τα εργαστήρια κλείνουν!»
Εργαστηριακοί γιατροί και πολυϊατρεία: «Ο ΕΟΠΥΥ γιορτάζει το μνημόσυνό μας!»

medlabnews.gr iatrikanea

Την έντονη αντίδρασή τους στον εορτασμό της 10ετούς λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ με σχετική εκδήλωση, εξέφρασαν κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, διαγνωστικά εργαστήρια και πολυϊατρεία με σχετικές κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου Π.Φ.Υ.:

«Ο  ΕΟΠΥΥ σήμερα γιορτάζει τα 10  χρόνια  της  προβληματικής λειτουργίας του.

Δέκα χρόνια ληστείας κατά των επιστημόνων της χώρας. Τους οποίους η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει απομυζήσει οικονομικά με την ληστρική επιβολή των περικοπών claw back και rebate, μνημονιακά μέτρα με νομοθετημένο προσωρινό χαρακτήρα τριετίας,  που όμως μονιμοποιήθηκαν για να αποτραπεί η κατάρρευση  της οικονομικής ισορροπίας του ΕΟΠΥΥ και να διασφαλιστεί  η βιωσιμότητά του.

Δέκα αιματηρά χρόνια όπου το κόστος της περίθαλψης των ασφαλισμένων καταλογίσθηκε με ποσό πάνω από 2.2 δις στους επιστήμονες διαγνώστες της χώρας. Η τελική τιμή αποζημίωσης μας, μετά τις περικοπές, είναι στο 30% των τιμών του τιμοκαταλόγου που ισχύει από το 1991!

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η Γενική Αίματος και η Γενική ούρων πληρώνονται τελικά στο 1 ευρώ περίπου η κάθε μία, το holter ρυθμού αμείβεται στα 4 ευρώ, το triplex καρδιάς στα 20 ευρώ και η ακτινογραφία θώρακος στα 3 ευρώ! Με την ακρίβεια να έχει εκτιναχθεί στα ύψη, εργαζόμαστε κάτω του κόστους !

Έχουν κλείσει 1.400 εργαστήρια τα τελευταία 5 χρόνια λόγω των περικοπών. Οι ιατροί φεύγουν από τη χώρα, τα εργαστηριακά τμήματα των Νοσοκομείων δεν έχουν ιατρούς ειδικευόμενους βιοπαθολόγους, ακτινολόγους, πυρηνικούς ιατρούς, παθολογοανατόμους και κυτταρολόγους. Διαλύεται η διάγνωση της χώρας, μετά από μία πανδημία που βασίστηκε στη διάγνωση ! Ο ασφαλισμένος χάνει τον ιατρό της γειτονιάς αλλά και την πρόσβαση σε διαγνωστικές εξετάσεις στα Νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας.

Ποιοι είναι οι ευεργετηθέντες και οι αχάριστοι, τα θύματα ή οι θύτες;

Μήπως οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τα πολυϊατρεία στηρίζουν τον ΕΟΠΥΥ για να παρέχονται άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες αυτής της χώρας και τελικά μαστιγώνονται για να καλύψουν την μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ;

Την τελευταία διετία, μας καταλογίσθηκαν συνολικά 660 εκατ σε rebate clawback ενώ το συνολικό χρέος υπερβαίνει τα 800 εκατ. Το 2022 η πολιτεία χρηματοδότησε μόλις 48€ ετησίως τις ανάγκες κάθε ασφαλισμένου, χρεώνοντας τελικά 350 εκατ. clawback και rebate στους ιατρούς !  

Πληρώσαμε τα μνημόνια, πληρώσαμε την πανδημία, χάσαμε τη ζωή μας και χρεώσαμε τα παιδιά μας. Οι αχάριστοι επιστήμονες αυτής της χώρας !

Τα διαγνωστικά εργαστήρια, οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί και τα πολυϊατρεία χρεοκοπούν, οι επιστήμονες φεύγουν και ο ΕΟΠΥΥ γιορτάζει το μνημόσυνό μας.»

Επιπλέον, τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών όσο και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον εορτασμό.

Όπως ανακοίνωσε ο ΙΣΑ: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει τις απαξιωτικές δηλώσεις της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, για τους ιδιώτες ιατρούς, τα εργαστήρια και τα πολυϊατρεία και ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που έχει ανακοινώσει ο Φορέας.

Οι ιδιωτικοί Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας παρά το γεγονός ότι στηρίζουν το σύστημα υγείας, αδυνατούν να επιβιώσουν οικονομικά και οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο εξαιτίας της πολιτικής του ΕΟΠΥΥ.

Ο ΙΣΑ στηρίζει κάθε ενέργεια των κλινικοεργαστηριακών, εργαστηριακών ιατρών και πολυιατρείων που εύλογα διαμαρτύρονται και ζητά να καταργηθεί το άδικο μέτρο του claw back και του rebate και να στηριχθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προς όφελος του ασθενή και της δημόσιας υγείας.»

Ανακοίνωση ΠΙΣ:

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ανακοινώνει τη μή συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις του ΕΟΠYY για τους παρακάτω λόγους:

1. Με το clawback και το rebate στα ύψη είναι εκτός τόπου και χρόνου εορταστικές εκδηλώσεις από οργανισμό που όφειλε να κάνει αιματηρή οικονομία για να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του έναντι των παρόχων.

2. Η σημερινή διοίκηση του ΕΟΠΥΥ  λειτουργεί και εκφράζεται απαξιωτικά για τους ιατρούς τους οποίους θεωρεί περίπου «αναγκαίο κακό». Θεώρηση που αντανακλά στις δηλώσεις και τις ενέργειές της

3. Είναι αναγκαία η επέμβαση των πολιτικά προϊσταμένων της.

4. Η πραγματική αποτίμηση του υδροκέφαλου ΕΟΠΥΥ για όποιον ενδιαφέρεται, παρουσιάζεται στις προσκλήσεις όσων δικαίως καλούν σε διαμαρτυρία στις 23.2.2023»

 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων