Σκύλος διασώστης πέθανε εν ώρα καθήκοντος στα χαλάσματα της Τουρκίας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σκύλος διασώστης πέθανε εν ώρα καθήκοντος στα χαλάσματα της Τουρκίας

Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι για την απώλεια του σπουδαίου συντρόφου μας σκύλου διασώστη Proteo

 medlabnews.gr iatrikanea

Ο Proteo, σκύλος – διασώστης από το Μεξικό έφτασε στη σεισμόπληκτη Τουρκία για να βοηθήσει στις διασωστικές επιχειρήσεις. Ωστόσο σήμερα, θα εκτελούσε την τελευταία του επιχείρηση, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή, όπως ανακοίνωσε η ομάδα του.

«Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι για την απώλεια του σπουδαίου συντρόφου μας σκύλου διασώστη Proteo», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας του Μεξικού. «Εκπληρώσε το καθήκον του ως μέλος της μεξικανικής αντιπροσωπείας στην έρευνα και διάσωση των αδελφών μας στην Τουρκία. Σε ευχαριστούμε για το ηρωικό σου έργο», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Μετά τους σεισμούς που έπληξαν 10 επαρχίες της Τουρκίας, μια ομάδα έρευνας και διάσωσης 150 ατόμων από το Μεξικό βρέθηκε στην Τουρκία για να υποστηρίξει τις προσπάθειες διάσωσης. Ο Proteo, όπως αναφέρθηκε, κατέρρευσε από την κούραση.

Συγκινητική ήταν και η εκδήλωση εις μνήμην του σαν ένα προσκλητήριο νεκρών όπου ακούστηκε το όνομα του: «Proteo-παρών», ακούστηκε τρεις φορές.



Διαβάστε επίσης

Τα σκυλιά διασώστες δίπλα στους ήρωες διασώστες που σώζουν ζωές στα χαλάσματα. Πώς εκπαιδεύονται;


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων